Regija
VIDEO/FOTO: Stipanović i Cook vodili Cedevitu do rutinske pobjede u Železniku

VIDEO/FOTO: Stipanović i Cook vodili Cedevitu do rutinske pobjede u Železniku

Autor: Teo Cilar

FMP nije imao nikakvih šansi protiv vrlo raspoložene Cedevite.

Cedevita je na vrlo uvjerljiv način došla do pobjede protiv FMP-a u Železniku. Domaćini su prijetili tek na početku utakmice i u jednom dijelu treće četvrtine, a utakmica je na kraju završila pobjedom hrvatskih prvaka 81:95 (16:25, 19:22, 19:26, 27:22).

Domaćini su u prvoj četvrtini prijetili samo u prvih pet minuta kada su nakon polaganja Aleksandra Bursaća vodili 12:11. Bilo im je to posljednje vodstvo na utakmici uopće, dvije minute kasnije bili su u zaostatku 14:15, a onda je Cedevita zaključala pristup svojem košu i u posljednje tri i pol minute četvrtine zaključila serijom 10:2 za vodstvo 16:25. seriju je pokrenuo Marko Banić dvicom i pogođenim dodatnim slobodnim bacanjem, nastavio je Elgin Cook, a zaključio James Bell. 

Cedevita je u drugoj četvrtini još malo dodala gas i nakon tri i pol minute igre došla do vodstva 37:19 što je bilo najviše vodstvo u prvom poluvremenu. FMP je teškom mukom nekako uspio smanjiti zaostatak na minus 12 poslije prvog poluvremena. 

Domaćini su na početku trećeg perioda uspjeli doći do minus osam, ali ispod te razlike nisu mogli. U nastavku su u nekoliko navrata smanjili na minus devet, imali su par puta priliku dodatno se približiti i utakmicu učiniti zanimljivijom, ali nisu mogli. Na dvije minute do kraja četvrtine Cedevita je vodila 54:64, a onda su kao i nakon prvog perioda, dignuli gas i četvrtinu zaključili serijom 9:0 u kojoj trice pogađaju Vitor Benite i Ivan Ramljak, a jedno bacanje i dvicu najbolji igrač vitamina večeras, Andrija Stipanović za 19 poena prednosti.

Cedevita je u posljednjoj četvrtini došla do najviših plus 22 na utakmici, bilo je to sredinom četvrtine. Do kraja utakmice FMP je smanjio visoku prednost, a Cedevita zasluženo došla do četvrte pobjede. 


Stipanović je zabio 21 poen uz 13 skokova i 3 asistencije, Cook je utakmicu završio s 20 poena, 8 skokova i dvije osvojene lopte, Benite je postigao 14 pogodivši četiri od sedam pokušaja za tri poena, a dvoznamenkast je bio i Jacob Pullen s 13 poena. Kod FMP-a je najbolji bio kao i obično Dragan Apić s 25 poena, 10 skokova i 3 osvojene lopte i uz valorizaciju 43!