Hrvatska
Regija
Vikend na Višnjiku: Partizan pa Zabok

Vikend na Višnjiku: Partizan pa Zabok

Dva dana, dvije utakmice.

Košarkaše Zadra nakon reprezentativne stanke očekuje naporan i zahtjevan vikend. U subotu u sklopu 19. kola ABA lige Zadar dočekuje Partizana, a u nedjelju u HT Premijer ligi Zaboka.

Zadar će protiv Beograđana tražiti svoje četvrtu uzastopnu pobjedu u regionalnoj ligi. U prvom susretu protiv crno-bijelih u Beogradu momčad Veljka Mršića je poražena rezultatom 78:63. U Beogradu Zadar se držao u egalu s Partizanom 35. minuta, no u završnici utakmice momčad Saše Filipovskog uspjela je prelomiti utakmicu serijom 12:2.

U HT Premijer ligi Zadar će zatvoriti drugi krug natjecanja protiv Zaboka. Za Zabok će nastupati bivši igrač Zadra, Eyassu Worku koji je do studenog bio igrač Zadra.  pobjedom bi Zadrani osigurali prvo mjesto na ljestvici uoči trećeg kruga lige.

Ovog tjedna su se vratili svi igrači, uključujući reprezentativce i Amerikance. Nastup Aleksandra Bursaća u ova dva susreta je upitan zbog ozljede koljena.

“Vratili smo se treninzima prije tjedan dana, a ovih dana su nam se priključili reprezentativci i Amerikanci. Dočekujemo Partizan u dobrom raspoloženju nakon što smo osvojili Kup. Želimo pokazati svima da nam to nije zadovoljavajuće. Želimo gurati dalje do kraja sezone, uz što više pobjeda i pozitivnih rezultata” najavio je utakmicu protiv Partizana Jan Palokaj.

Odmah sljedeći dan ekipu čeka Zabok?

“Sigurno će to biti teška utakmica jer će biti pražnjenja protiv Partizana, psihički i fizički. Kao u svim utakmicama HT Premijer lige najvažniji je pristup. Ako pristup bude dobar mislim da bi trebali izvući pozitivan rezultat, kako bi otišli na put sljedeći tjedan u dobrom ritmu” - rekao je Palokaj.

Veljko Mršić je odradio reprezentativne obaveze, sad se vraća klupskim.

“Nakon dva tjedna pauze vraćamo se utakmicama. Teško je prognozirati u kojem smo stanju, Carter i Justice su odradili prvi trening u četvrtak dok je Onuaku zbog problema s COVID-19 testiranjem također kasnio, ali je sletio u četvrtak navečer. Imat ćemo jedan trening uoči Partizana s kompletnom ekipom. Bursać ima problema s ozljedom, pitanje je hoće li moći nastupiti. Nepoznanica je kako ćemo izgledati, ali sigurno ćemo dati sve od sebe i odigrati dobru utakmicu i pokušati nastaviti ovu pozitivnu seriju. Partizan je dobra momčad koja ove sezone ima dosta problema, navodno imaju dosta ozlijeđenih igrača, vidjet ćemo u kakvom će sastavu doći. Gledat ćemo zanimljivu utakmicu” - istaknuo je trener Veljko Mršić.

Kako će izgledati susret protiv Zaboka?

“Utakmica je to u kojoj smo apsolutni favoriti. Ali vidjeli smo dosta puta ove godine u HT Premijer ligi neko iznenađenje, tako da moramo biti ozbiljni i razmišljati samo o toj utakmici, a ne na ono što je bilo dan prije ili što nas čeka. Zabok je dobra momčad, imali su utakmica u kojima su iznenadili protivnika, na primjer protiv Splita, ali onda bi izgubili protiv Dubrave u Kupu na domaćem terenu. To je ekipa koja ima dva lica, također imaju kvalitetne igrače koji u jednom danu mogu igrati dobru utakmicu, ali sve zavisi o nas” - komentirao je Mršić.