Hrvatska
Vikend u Jazinama uz Split i Zvezdu

Vikend u Jazinama uz Split i Zvezdu

Autor: KK Zadar

Zadrani žele potvrdu startne jedinice.

Dvostruki program u Jazinama u nedjelju i ponedjeljak, u sklopu 31. kola HT Premijer lige Zadar dočekuje Split dok dan kasnije u posljednjem kolu ABA lige u Jazine dolazi Crvena Zvezda.

Zadar će se sastati sa Splitom u nedjelju, 25. travnja u 17 sati. Zadar trenutno ima dvije pobjede više od Splita i Cibone, s pobjedom momčad Veljka Mršića bi osigurala prvo mjesto uoči doigravanja. Susret možete pratiti na HRT2.

Dan kasnije momčad Veljka Mršića dočekuje Crvenu Zvezdu, u prvom susretu u Beogradu Euroligaš je slavio protiv oslabljenog Zadra koji je bio bez Mavre, Cartera i Mršića. Susret se igra u ponedjeljak u 18 sati, prijenos možete gledati na Arenasport 2.

Zadar i Split posljednji put su se sastali u finalu Kupa gdje je Zadar slavio.

“Čeka nas jedna teška utakmica protiv Split koji nam dolazi nakon poraza od Škrljeva i sigurno će i oni htjeti isprati taj gorak okus, također onaj gorak okus iz finala Kupa. Split je u nekoj maloj krizi, ali to je dobra momčad koja je dobro vođena od strane trenera Karakaša. Široka su momčad, imaju reprezentativce Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Čeka nas jedna zahtjevna utakmica gdje moramo biti pravi u svim segmentima igre kako bi napravili ono što želimo, a to je pobjeda i osiguranje prvog mjesta” najavio je susret Veljko Mršić.

Zadar je već osigurao ostanak u ABA ligi, ali Crvena Zvezda želi osigurati prvo mjesto uoči Final Foura.

“Uvijek je slatko pobijediti Crvenu Zvezdu, ali treba biti realan, o toj utakmici nećemo razmišljati dok ne završi utakmica sa Splitom, dok ne vidimo u kakvom ćemo stanju biti i koliko ćemo biti potrošeni. Sigurno ćemo dati sve od sebe da bi odigrali što bolje, možda da i ostvarimo pobjedu ali u ovom trenutku nama ova utakmica nije prioritet zato što 48 sati nakon te utakmice igramo protiv Cibone u Zagrebu. Dat ćemo sve od sebe protiv ekipe koje je prva u ABA ligi i koja je igrala Euroligu da ih namučimo” istaknuo je Mršić.

Jan Palokaj u nedjelju želi osigurati prednost domaćeg terena tijekom cijelog doigravanja.

“Znamo svi što ova utakmica nosi, pobjeda protiv Splita nam osigurava prvo mjesto i prednost domaćeg terena tijekom cijelog doigravanja što je jako važno. Znamo svi koje probleme Split ima u zadnje vrijeme, bore se za životu ABA ligi također im je važno da ostanu u toj bitki za prvo mjesto u HT Premijer ligi, iako su kiksali protiv Škrljeva u četvrtak. Kao što sam rekao uoči Cibone, mi se ne zamaramo s njima, mi znamo koje su naše prednost i znamo kako smo došli do dvije pobjede protiv njih u jednom tjednu. Ako preslikamo našu igru s tih utakmica onda mislim da možemo doći do pobjede i do tog prvog mjesta. ” rekao je Jan Palokaj.