Hrvatska
Viktor Šarić i Ivan Perasović - double trouble za Cibonu

Viktor Šarić i Ivan Perasović - double trouble za Cibonu

Autor: KK Split

Odličan je bio i Stipe Omrčen.

U derbiju 13. kola Jedinstvene kadetske lige Split je na Gripama bio uvjerljiv protiv Cibone, slavio je s 93:78 (22:19, 26:17, 19:21, 26:21).                                        
Momčad Srđana Subotića otpočetka je dominirala, u 37. minuti bilo je +22 (91:69), ali do kraja su igrači Ante Samca uspjeli ublažiti poraz. Prvo ime dvoboj bio je centar Splita Viktor Šarić, koji je ostvario double-double (27 koševa, 15 skokova, šut za dva 11:13), a u redovima "žutih" i Ivan Perasović je bio dvocifren (16 koševa, 10 skokova). 

Treba istaknuti i napadački učinak Stipe Omrčena, koji je za 23 minute postigao 15 koševa uz 75 posto realizacije. Kod Cibone je najbolji bio Mislav Majić, koji je za 28 minuta postigao 23 koša.

“Kontrolirali smo utakmicu od samog početka i zasluženo došli do pobjede. Ovakvih utakmica treba nam što više”, kazao je Splitov trener Srđan Subotić.

Trener Cibone Ante Samac nije bio zadovoljan prikazanom igrom njegove momčadi.

“Kada protiv ovako kvalitetnog protivnika imaš previše tehničkih pogrešaka i dopustiš im da ti dominiraju u ofenzivnom skoku onda je teško očekivati nešto više. Ta dva segmenta igre nisu nam bila dobra, uslijed toga stigao je i poraz. Splitu čestitam na pobjedi”, rekao je Samac.