Regija
"Vincekovo 2018" jedan od jačih veteranskih turnira u regiji

"Vincekovo 2018" jedan od jačih veteranskih turnira u regiji

Autor: Teo Cilar

Veterani KK "Međimurje" Čakovec već šestu godinu u nizu organiziraju odličan veteranski turnir!

Dolazi nam vrijeme Vincekovog pohoda, a nakon njega i tradicionalni međunarodni veteranski košarkaški turnir “Vincekovo 2018“ u organizaciji Veteranskog košarkaškog kluba Međimurje iz Čakovca.

Turnir će se održati od 26. do 28. siječnja u Life Class termama Sveti Martin, bazi hrvatske košarkaške reprezentacije. Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani koja je u sklopu toplica, a natjecat će se u tri kategorije u ovom prekrasnom brežuljkastom međimurskom kraju, prepunom vinograda, biciklističkih staza, obiteljskih OPG-ova. 

Na ovom snažnom veteranskom turniru, jednom od najboljih u regiji ove se godine igra u dvije muške i jednoj ženskoj kategoriji. Žene će nastupati u kategoriji 35+, a muškarci u kategorijama 40+ i 50+. Ukupno će sudjelovati 28 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Popis sudionika u kategoriji 50+ muškaraci: MORH Zagreb, Međimurje, Lendava, Varaždin, Štajerska, Maribor, Mostar, Centar Lug-Samobor, Otok Ugljan, Fortunal Zagreb, VKK Zagreb, Devils Advocates Zagreb, BBB Voltino Zagreb, Biograd.

Popis sudionika u kategoriji 40+ muškarci: MORH Zagreb, AST Beograd, VKK Poreč, Tuzla, Video Oskar-Kranj, Autoličarstvo Franc Škrinjar-Ljutomer, Adriatic-Split, Jazine-Zadar.

Popis sudionica u kategoriji 35+ žene: Bučke-Maribor, ŽVKK Zagreb, VK Ljubljana, Bjelovar, Kranj, ŽKK Radost Čakovec (van konkurencije).

Zaista se isplati doći pogledati ove veteranske virtuoze jer biti će tu mnogo bivših prvoligaških košarkaša i reprezentativaca pa kvalitetne košarke neće nedostajati. Turnir svake godine završava zajedničkom večerom poslije koje se dodjeljuju priznanja i pehari najboljima, a nakon toga fešta se do jutra. Na videu ispod od prošle godine možete vidjeti veterane Ugljana kako su prekrasnom pjesmom zagrijali sve veteranke i veterane.


Definitivno nećete požaliti, a ukoliko se kojim slučajem onađete vdje ove nedjelje, možete sudjelovati i na tradicionalnom Vincekovom pohodu po kojem je ovaj turnir i dobio ime. Tradicionalni pohod već 21 godinu organizira Planinarsko društvo "Bundek" iz Murskog Središća.

Vincekov pohod održava se u povodu dana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Vincekovim pohodom želi se predstaviti hrvatskoj i široj javnosti okolicu Murskog Središća i dio gornjeg Međimurja. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja “Službeni” početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si tog dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Hodanje po vinorodnim međimurskim brežuljcima upotpunjeno je susretima s domaćim vinogradarima i raznim kulturnim manifestacijama. Start je kod terma Life Class Sveti Martin, a hoda se nekih 15-ak kilometara preko tri vinogradska brežuljka do Murskog Središća uz mnogo usputnih stanica s jelom, pićem i živom muzikom u organizaciji vinogradara.