Hrvatska
Više nego neprecizan šut koštao Ribolu u Šibeniku

Više nego neprecizan šut koštao Ribolu u Šibeniku

Susret je pratio i Vlade Đurović koji je stigao nakon promocije knjige Ive Mikuličina.

Seniori 'Ribole Kaštela' gostovali su sinoć u Šibeniku gdje su bili posljednji sparing-partner domaćoj momčadi pred novu sezonu u HT Premijer ligi koja zbog uvedenog trokružnog sistema natjecanja, počinje već za sedam dana.

Iako u znatno oslabljenom sastavu, bez Vručinića, Bilandžića, Marasovića i Murka, momčad iz Kaštel Sućurca odlično je parirala 'narančastima' u tri od četiri odigrane dionice, dok je u onoj drugoj domaćin bio više nego uvjerljiv, a kaštelanski šut više nego neprecizan. 'Ribola' je sjajno odigrala prvu četvrtinu i dobila je s 20:17, a nakon nje je uslijedio veliki rezultatski pad, ponajviše zbog spomenute nepreciznosti igrača, ali i preciznog vanjskog šuta domaćih. Nastavak je ponudio manje-više ravnopravnu igru u kojoj se ponajviše nadmetala šibenska i kaštelanska mladost. Susret je završio rezultatom 84:65 u korist Šibenke, a najefikasniji igrači bili Tonko Vuko iz 'Šibenke' te Mario Krešić iz 'Ribole' sa 16 ubačenih poena, a dvocifreni su još uspjeli biti domaći centar Mladen Primorac s 15, te razigravač Ribole Josip Vidović s 11 poena.

- Sve ostalo što su pružili igrači Damira Rančića bilo je za pohvalu, a ugodno je s našom mladom momčadi bio iznenađen i Stipe Bralić, nekadašnji trener 'Ribole' koji je dobar dio utakmice proveo uz našu klupu, ističu iz kluba. 

Susretu je prisustvovao i legendarni trener 'Šibenke' Vlade Đurović koji je ulaskom u dvoranu dobio veliki aplauz, a stigao je nakon što je nazočio promociji knjige Ive Mikuličina 'Ši-Ši-Šibenka'. 

--------------------

ŠIBENKA – RIBOLA KAŠTELA 84:65
(17:20; 32:8; 22:18; 15:19)

Dvorana ‘Baldekin’, Šibenik
Suci: Lovrić, Radovčić i Dodig (svi iz Šibenika)

ŠIBENKA: Klarin 2, Vladović 7, Šarić, Živković 5, Vuko 16, Gulin 9, Bašić 9, Nakić, Mileković 6, Z. Ivišić 5, Primorac 15, T. Ivišić 6, Vlaić 4. Trener: Miro Jurić

RIBOLA KAŠTELA: Vidović 11, Rilov 4, Elez 7, Biočić, Rašetina 9, Sanader 3, Krešić 16, Bare, Šipić 6, Svalina 9. Trener: Damir Rančić