Hrvatska
Vitali u 'pogrešnom' dresu

Vitali u 'pogrešnom' dresu

Autor: KK Cedevita

U ponedjeljak u 20:30h Cedevita će u sklopu 7. kola HT Premijer lige gostovati kod Šibenika.

        

Proteklih dana momčad Cedevite je trenirala bez Tonija Katića i Domagoja Bošnjaka. Kako je to utjecalo na momčad?

"Sigurno da ima utjecaja, nedostaju nam Katić i Bošnjak, ali situacija je takva kakva je. Imamo dovoljno igrača i za sada je sve u najboljem redu", rekao je trener Kapov.

Strateg Cedevite potom se osvrnuo na idućeg protivnika: "Sigurno da će biti jedna teška utakmica. Šibenik je jedna dobra ekipa, pogotovo jer neki od tih igrača igraju dosta godina zajedno. Mi moramo, kao i u svakoj utakmici, dati svoj maksimum i boriti se za svaku loptu da bi došli do pobjede."

Šibenčane predvodi bivši igrač Cedevite Martin Junaković (24.3 poena i 6.7 asistencija po utakmici). Kako njega zaustaviti?

"Mislim da je cijela ekipa Šibenika dobra, sigurno da je Martin jedan od lidera te ekipe. Mi ćemo se pripremiti, koliko je to moguće, i dati ćemo sve od sebe da tu utakmicu pobijedimo", izjavio je Kapov.

Na protekle dane i rad na treningu potom se osvrnuo Toni Vitali: "Mislim da smo super odradili ovaj tjedan, maksimalno smo dali koliko smo mogli. Dvojica naših igrača su s prvom ekipom, ali ne mislim da bi to trebalo biti veći problem. Zadnjih nekoliko tjedana na to smo navikli, tako da mislim da smo spremni za sljedeću utakmicu."

Vitali je u Cedevitu stigao iz Šibenika, tako da dobro poznaje tu momčad.

"Okosnica ekipe je ostala ista, to su njihovi mladi talentirani igrači, uz Bašića koji je tamo već dugi niz godina. Doveli su i neka pojačanja, to su Martin Junaković, Tonko Vuko i Matija Poščić. Mislim da su dobra ekipa, imali su težak raspored ispočetka pa možda nije realno njihovo stanje na tablici. Taj teren je, kao što znam iz prve ruke, je jako vruć i neugodan. Tamo je teško bilo kome uzeti bodove, tako da će i nama biti teško", rekao je Vitali.

Utakmicu će prenositi Arena sport. Momčad trenera Ivana Kapova trenutno ima omjer 6-0, dok su Šibenčani na 2-4.