Hrvatska
Regija
Vitamini Krku dočekuju jači za Krušlina

Vitamini Krku dočekuju jači za Krušlina

Autor: KK Cedevita

Rimac želi nastaviti pobjednički niz.

U nedjelju u 19:00 sati Cedevita će u 9. kolu ABA lige u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti Krku iz Novog Mesta. Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.

Momčad Slavena Rimca u Eurokupu i ABA ligi upisala je pet uzastopnih pobjeda, tako da je u vrlo dobrom ritmu.

"Dolazi reprezentativna pauza i neki igrači su glavom već pomalo u reprezentaciji ili na nekom odmoru. Prema tome, morat ćemo biti jako oprezni. Krka nema što izgubiti. Pobijedili su zadnje kolo Megu i sigurno će doći motivirani. Nama ova pobjeda jako puno znači, s obzirom na poziciju na tablici, tako da moramo napraviti sve da do nje i dođemo. Neće biti lako, s obzirom da je Krka čvrsta momčad koja dobro puni reket i ne dozvoljava lake poene. Morat ćemo naći pravi način igre da to razbijemo i iskreno se nadam jednoj dobroj utakmici", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Koliko bi moglo na Cedevitu utjecati to što je domaćin u Draženovom domu?

"Većina naših domaćih igrača se već navikla na to stalno mijenjanje dvorane, tako da ne bih tome davao neko veliko značenje", rekao je Rimac.

Zagrepčani će igrati bez Vitora Benitea, no dobra vijest za Cedevitu je povratak Filipa Krušlina. On je u rosteru bio i protiv Arka Gdynie u srijedu u Eurokupu, no tada nije ulazio u igru. Zadnju utakmicu za Cedevitu odigrao je 10. listopada protiv Albe u Eurokupu u Zagrebu, a u međuvremenu je preskočio šest utakmica ABA lige i šest utakmica Eurokupa.

"Sigurno da je lijepo priključiti se momčadi u trenutku kad ima više pobjeda u nizu. Nadam se da ćemo nastaviti tim putem i u utakmici u nedjelju protiv Krke. Kao i svaka dosad, to je bitna utakmica za nas, posebice stoga što smo u dobrom ritmu i ovo nam je idealna prilika da prije reprezentativne pauze još jednu pobjedu stavimo na svoj konto. Veseli me da sam ponovno u trenažnom procesu. Nisam bio neko vrijeme i sigurno da će mi trebati malo vremena da prvenstveno povratimo energiju i snagu. Međutim, spreman sam pomoći ekipi koliko je to potrebno i nadam se da ćemo dobiti tu utakmicu", rekao je Krušlin.

Krka trenutno u ABA ligi ima omjer 3-5, a Cedevita je na 4-4.