Hrvatska
Regija
Vitamini u borbi za finale

Vitamini u borbi za finale

Autor: KK Cedevita

Dvoboj sadašnjosti i budućnosti.

Cedevita je pod vodstvom pomoćnog trenera Slavena Rimca (glavni trener Jure Zdovc bio je u Ateni na oproštaju Dušana Ivkovića) odigrala dobru četvrtfinalnu utakmicu Superkupa ABA lige protiv FMP-a. U Baru su Zagrepčani u srijedu svladali FMP sa 86:68 i tako su izborili polufinale, gdje će u petak u 18:45h igrati protiv Mege Bemaxa (u četvrtfinalu pobijedili Igokeu 83:72).

- Slična utakmica se protiv FMP-a i očekivala. Priključila su nam se trojica igrača iz reprezentacije, s tim da Ramljak još nije igrao. Još se upoznajemo jedni s drugima. Na početku je bilo malo nervozno, no poslije smo napravili razliku, držali je, a na kraju i povećali - osvrnuo se na pobjedu u četvrtfinalu krilni centar Cedevite Karlo Žganec.

Protiv Mege je Cedevita ponovno favorit, no to je momčad koja svake godine ima nekoliko vrlo talentiranih igrača.

- Oni su sigurno mlada ekipa željna dokazivanja, s puno mladih talentiranih igrača. Svake godine igraju sličnu agresivnu košarku u oba smjera i s puno energije. U tom aspektu moramo im energetski odgovoriti.

A u čemu bi još mogao biti ključ vaše pobjede?

- Da odigramo ono što se od nas očekuje i što trener traži, da odigramo timski i da odigramo bolju obranu nego što je to bila u prvoj utakmici. To su stvari na kojima se trebamo bazirati, a onda će u napadu sve doći na svoje - izjavio je Žganec.