Hrvatska
Regija
Vitamini A u subotu s Igokeom, Vitamini B u nedjelju sa Škrljevom

Vitamini A u subotu s Igokeom, Vitamini B u nedjelju sa Škrljevom

Autor: KK Cedevita

S dvije ekipe je lakše.

U sedmom kolu ABA lige Cedevita će u subotu 21:00h u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti Igokeu. Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice. Već u nedjelju od 12:00, također u KC Dražen Petrović, Cedevita u 6. kolu HT Premijer lige dočekuje Adria Oil Škrljevo

Cedevita trenutno u regionalnoj ligi ima omjer 2-4, kao i Igokea, tako da se o eventualnom neuspjehu na Velesajmu ne razmišlja.

U srijedu je Cedevita u Eurokupu odigrala odličnu utakmicu protiv Limogesa, tako da je atmosfera u momčadi sada pozitivna.

"Sigurno da samopouzdanje ekipe svakom jednom utakmicom raste. Igokea dolazi s promijenjenim trenerom i sigurno da će biti dodatno motivirani da odigraju dobru utakmicu. Prema tome, moramo biti oprezni. Moramo krenuti agresivno, kao što smo krenuli protiv Limogesa. Nismo još napravili neku ozbiljniju pripremu, no vidjet ćemo gdje su neke jače i slabije strano. To je za nas jako bitna utakmica", rekao je trener Slaven Rimac.

Otkad je Rimac preuzeo prvu momčad, s njim se sastavu Cedevite koji igra ABA ligu i Eurokup pridružio i Domagoj Bošnjak.

"Napokon da smo spojili napad i obranu. Ima tu još prostora, ali utakmica protiv Limogesa bila nam je jedna od boljih. Sad nas čeka Igokea. Bit će to sigurno teška utakmica. Oni imaju stvarno odličnih igrača, ali igramo kod kuće i moramo pobijediti. I kod njih se dogodila smjena trenera. Oni će reagirati na to, sigurno da će biti motivirani, ali vjerojatno će sve biti na nama. Znamo se. Igrali smo s njima i prijateljsku utakmicu ove sezone i nema tu nekih tajni", izjavio je Bošnjak.

Kako se osjećaš otkad si se iz momčadi Cedevite koja igra HT Premijer ligu priključio sastavu Cedevite koji igra ABA ligu i Eurokup?

"Neću se žaliti. Hvala Bogu da je tako. Dobro je bilo protiv Budućnosti i u par utakmica. Jučer je bilo malo loše, ali sve je to dio sporta. Puno je utakmica i idem od utakmice do utakmice", rekao je Bošnjak.

Cedevita će protiv Igokee nastupiti bez ozlijeđenog Filipa Krušlina, a Augusto Lima, Pablo Aguilar i Josh Magette također neće biti u sastavu.

Vraća se James Bell, koji zbog trbušne viroze nije igrao protiv Limogesa.

U nedjelju u 12:00h Cedevita u Košarkaškom centru Dražen Petrović u HT Premijer ligi ugostiti Škrljevo kao lider ljestvice bez poraza u dosadašnjih pet kola. Momčad vodi Ivan Kapov koji se osvrnuo na prošlo kolo i tijesnu završnicu protiv Zaboka.

"Moramo izvući neke pouke iz te utakmice iako držim da je to bila jako dobra škola za moje dečke jer su uspjeli upisati pobjedu u tako teškoj završnici. Škrljevo je odlična monmčad uz odličnog trenera makar se to na prvi pogled ne bi reklo s obzirom na njihov omjer u prvenstvu. Iskusni igrači koji od nas traže maksimum želimo li upisati novu pobjedu."