Hrvatska
Vito i Vitamini idu dalje: Talentirani playmaker potpisao četverogodišnji ugovor s Cedevitom Junior

Vito i Vitamini idu dalje: Talentirani playmaker potpisao četverogodišnji ugovor s Cedevitom Junior

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

Dobio i iskoristio priliku

19-godišnji playmaker Cedevite Junior, 192 cm visoki Vito Kučić potpisao je novi, četverogodišnji ugovor s matičnim klubom. Tako će jedan od najtalentiranijih mladih braniča u generaciji, izabran u najbolju petorku prošlogodišnjeg juniorskog prvenstva Hrvatske i narednih sezona trenirati u Domu košarke Cedevita. Višegodišnji produžetak ugovora Kučić je potpisao u društvu direktora kluba Tomislava Zebića i trenera Damira Mulaomerovića.

“Stvarno nam je drago da mladi igrač ponikao u našem omladinskom pogonu nastavlja s nama i slijedeće četiri sezone. Ovo je plod rada svih u omladinskom pogonu kao i trenera u seniorima koji su u Viti prepoznali talent uz njegovu predanost radu i fokus na treninzima. Želja nam je da od njega napravimo što boljeg igrača i čovjeka”, rekao nam je Tomislav Zebić, direktor Cedevite Junior posebno apostrofirajući činjenicu da mladi igrači čine okosnicu momčadi u HT Premijer ligi. “Osim Kučića imamo još 8 igrača u seniorskoj ekipi koji su ponikli u našem omladinskom pogonu. To su Ogrizović, Šabić, Serdarušić, Mršić, Radović, Jelavić, Bošnjak i Bundović. Svi su ti igrači prošli kroz naše mlađe selekcije na što smo ponosni. Ideja i jest da budemo pravi rasadnik igrača i za višu razinu od HT Premijer lige. Vito je dobio i iskoristio priliku a ja osobno mislim da je to pravi put, da momci ne budu nestrpljivi, da budu predani u radu, da vjeruju u sustav i svoj rad pa da ugrabe priliku kada ju dobiju. Mi ovdje u Domu košarke Cedevita imamo sjajne uvjete, igrače vode vrhunski stručnjaci na svim razinama. Cilj je na kraju da sve zaokružimo i da pomognemo igračima u onom najtežem, prelasku iz juniorskog pogona u seniorske tenisice. Infrastruktura je bitna ali mislim da su najbitniji ljudi, ljudi koji imaju ideju, koji znaju što rade, koji su predani svom poslu I fokusirani da igrači budu što bolji.”        

“Prije svega se zahvaljujem klubu na pruženoj prilici. Ovo je najveći iskorak u mojoj karijeri jer ostajem u klubu koji ima najbolje uvjete, najbolje trenere koji su od 0 do 24 na raspolaganju. Zahvaljujem se i treneru Mulaomeroviću na pruženoj prilici a na meni je bilo da ju iskoristim, da se trudim na treninzima i vjerujem da sam se svojim radom i zalaganjem nametnuo. Nama igračima se otvorila prilika u Cedeviti Junior koja daje priliku mladim igračima i koja je odličan novi projekt u hrvatskoj košarci. Momčad nam je super i vjerujem da se to vidi i na terenu, da je kemija i atmosfera vrhunska, a na nama je da radimo i da se trudimo dati maksimum. Imamo sjajne uvjete za rad u Domu košarke Cedevita, četiri dvorane, vrhunsku teretanu, medicinsko-rehabilitacijski centar i mogućnost za individualni trening kad god nam treba”, rekao je po potpisu ugovora Vito Kučić. “U Cedeviti sam od 2017. kada sam se pridružio kadetskom pogonu s trenerom Anđelkom Matovom, radilo se jako puno individualno i kolektivno, kasnije u juniorima me vodio Marko Trninić. Lani smo s juniorima i trenerom Matovom bili viceprvaci Hrvatske. Ove sezone igrao sam na dvojnoj licenci za Hermes Analiticu u Prvoj hrvatskoj ligi jer mi je kao mladom igraču sigurno trebalo minuta u igri. Tamo sam se dobro snašao pa me je trener Mulaomerović povukao natrag i na tome mu zahvaljujem. Sada sam se i dugoročno vezao za klub, nadam se da ću i dalje napredovati. Idemo korak po korak.”

“Stvarno mi je veliko zadovoljstvo što je Vito prepoznao klub kao zalog za budućnost, prije svega svoju. Mi smo u njemu prepoznali talentiranog igrača, jednog od najboljih u svom godištu u Hrvatskoj. Već sada pruža dobre igre, kao treneru mi je drago imati igrača s takvom radnom etikom, jako je talentiran i pred njim je svijetla budućnost i puno rada”, nastavlja Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior. “On se predstavio u HT Premijer ligi, pokazao je da se na njega ozbiljno može računati i mislim da je budućnost našeg kluba. Ta pozicija je deficitarna u Hrvatskoj, pozicija 1 ili 2, sa svojim razumijevanjem igre i talentom vjerujem da će u budućnosti pružiti puno dobrih partija. Drago mi je da smo se isprofilirali i kao klub i ja kao trener da razvijamo mlade igrače, da im dajemo priliku. I Kučić i Serdarušić u zadnje vrijeme imaju priliku a vjerujem da su je na najbolji način iskoristili. To su naši klinci i taj prijelaz iz omladinskog pogona u seniore je bitan korak u njihovom razvoju. Da prođu selekcije pa onda i par sezona u seniorima, da odrade taj jedan put, možda i najteži u košarci od 18-te do 22-ge, 23-e godine, da se spreme i pokažu što znaju. Meni bi bilo drago da ovo bude početak jedne prave karijere."