Hrvatska
Vladimir Anzulović o razlozima izostanka s klupe: Napravio sam veliku grešku, ne podcjenjujte koronu...

Vladimir Anzulović o razlozima izostanka s klupe: Napravio sam veliku grešku, ne podcjenjujte koronu...

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar - Šime Zelić

Zdravlje je prioritet, slušam liječnike i jedva čekam povratak jer imamo velike planove

Košarkaše Zadra već duže vremena na utakmicama i treninzima vodi pomoćni trener Srđan Helbich. Prvi trener momčadi Vladimir Anzulović se kao i dobar dio momčadi zarazio koronom u najnezgodnijem trenutku sezone.

Ususret završnih borbi za prvi trofej sezone, Kup Krešimira Ćosića, momčad je pokosila korona, a među oboljelima je bio i Anzulović.

Vratio se i s klupe vodio momčad u polufinalnom ogledu s Cibonom koja je u tom trenutku bila u velikom naletu nakon što je od Vladimira Jovanovića momčad preuzeo slovenski stručnjak Gašper Okorn.

'I pogriješio sam. Prerano sam se nakon korone vratio utakmicama i treninzima. Mogu samo ljudima reći, da ne podcjenjuju koronu, jer i sam sam bio takav. Sada sam na svojoj koži osjetio njenu podmuklost i moć. Rani povratak je bio okidač koji je narušio moje zdravlje. Liječnici su ti čije naputke sada slušam, a ne vlastite procjene i želje', rekao je Anzulović za tportal.

Anzulović je tijekom liječenja tjedan dana boravio u Zadru, sudjelovao savjetima u pripremi utakmice HT Premijer lige u kojoj su se Zadrani revanširali Ciboni i upisali uvjerljivu pobjedu. Nakon toga se ponovo potpuno prepustio liječničkim savjetima.

'Oporavak traje, osjećam se bolje, nalazi su bolji, ali na svoju ruku odluke više neću donositi. Nadam se da ću uskoro dobiti dopuštenje za rad. Jedva čekam povratak. Košarka je moj život, a Zadar sredina u kojoj sve dobiva smisao i dodanu vrijednost. Imamo velike planove u domaćem prvenstvu', rekao je Anzulović te se zahvalio svima koji se brinu za njegovo zdravlje i šalju dobre želje za brz oporavak i povratak u dvoranu.

Za kraj je još jednom naglasio:

'Ne igrajte se s koronom, ne odmahujte rukom, slušajte savjete liječnika i ne idite preko granica!'