Hrvatska
Vladović uoči derbija sa Zadrom: U košarci je sve moguće!

Vladović uoči derbija sa Zadrom: U košarci je sve moguće!

Zadar je veliki favorit.

Košarkaši Sonik Puntamike sutra u 18. kolu HT Premijer lige igraju gradski derbi protiv Zadra. Puntamičani su u prvom međusobnom dvoboju odigranom sredinom studenoga u Jazinama svladali momčad Veljka Mršića rezultatom 78-73, upisavši drugu povijesnu pobjedu nad „starijim bratom“ s Višnjika, nakon čega su krenuli u silovit nalet koji je zaustavljen tek prošlog tjedna porazima od Splita i Zaboka.

– Zadar je u svakako veliki favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da što je moguće duže budemo u utakmici. Nikada se ne predajemo unaprijed, ali moramo biti svjesni razlike u kvaliteti između dvije momčadi. Bez sumnje nas očekuje puno teža utakmica od one iz prvog dijela sezone – kazao je u najavi susreta trener Sonika Hrvoje Vlašić koji sutra neće moći računati na ozlijeđene Filipa Jošića i Dominika Zelanta.

Puntamičane je do pobjede u prvom dijelu sezone vodio iskusni Jakov Vladović koji je za nešto više od 26 minuta provedenih na parketu svom bivšem klubu ubacio 15 poena, čemu je dodao i četiri skoka te tri asistencije.

– Riječ je o gradskom derbiju, ali Zadar je apsolutni favorit i sve osim njihove pobjede bilo bi iznenađenje. Siguran sam da nam se žele revanširati za poraz u prvom dijelu prvenstva. Dat ćemo sve od sebe, kao što smo dali i u prvoj utakmici u Jazinama, i probati odigrati najbolje što možemo te ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno. Iluzorno je uspoređivati kvalitetu našeg i Zadrova igračkog kadra, ali u košarci je sve moguće. Nama su ovakve utakmice uvjetno rečeno najlakše jer u njima ne možemo ništa izgubiti, a možemo puno toga dobiti – rekao je Vladović.

Utakmica se igra bez prisustva gledatelja u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 19 sati, a izravan prijenos susreta možete pratiti na HKS TV-u.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore