Hrvatska
‘Vladovića gledam kao mentora, a ne kao konkurenciju’

‘Vladovića gledam kao mentora, a ne kao konkurenciju’

Dolazi Gorica, vraća se Šarić...

Pred košarkašima Šibenke u petak je vjerojatno najteži ispit u dosadašnjem tijeku prvenstva. Na Baldekin stiže Gorica, ekipa koju mnogi vide kao ‘dark horse’ ovogodišnje Premijer lige. Malo je nedostajalo da već na otvaranju sezone sruše Split na Gripama, da bi u drugom kolu ekipa Josipa Sesara rutinski riješila Alkar. Dovoljno za upozorenje narančastima.

– Čeka nas teška utakmica, protiv ozbiljne momčadi, dobro vođene, što su pokazala prva dva kola. Pokriveni su na svim pozicijama s dva kvalitetna igrača, tako da očekujem tvrdu, borbenu utakmicu, ali očekujem i da mi budemo na boljem nivou nego protiv Hermesa i Puntamike – kaže Miro Jurić.

Kada kaže na boljem nivou, trener Šibenke misli prije svega na uigranost.

– Već utakmica u Zadru je pokazala da to bolje izgleda. S obzirom na probleme s izostancima, praktički smo samo kroz utakmice radimo pet na pet, tako da očekujem veću uigranost, bolju komunikaciju, bolju kemiju. Prva dva kola ne možemo reći da je bilo dobro, pogotovo protiv Hermesa, ali kako sam kazao, u drugom kolu već se vidio napredak, a sada protiv Gorice očekujem još bolje naše izdanje – ističe Jurić, koji i dalje nikako da okupi cijelu ekipu na treningu.

– Jučer nismo uspjeli odraditi pet na pet na treningu jer nas nema, ali stalno ponavljam, nema kukanja, tko istrči u petak na teren taj može i mora – zaključio je Jurić, dodavši kako su pod upitnikom trojica igrača.

Dobra je vijest da se u pogon vraća Domagoj Šarić. Mladi šibenski reprezentativni playmaker opravio se od ozljede i nakon što je dva mjeseca bio out pomalo se vraća u pravi ritam.

– Odradio sam zadnja dva tjedna s ekipom, bit ću u sastavu, na raspolaganju treneru pa ćemo vidjeti koliko ću moći pomoći ekipi. Što se tiče Gorice, znamo koliko su kvalitetni, već su četiri, pet godina zajedno, na to su nadodali dva, tri dobra pojedinca, koji su se dobro uklopili. Protiv Splita su odlično izgledali, iako su na kraju izgubili. Imaju desetak igrača u rotaciji, svi su iskusni i neće bit lako. Moramo ući sa sto posto i vjerujem u pozitivan rezultat na kraju – kaže Šiši, u čijem odsustvu je Jakov Vladović morao preuzeti veći teret od planiranog. Kako on gleda na svog iskusnog kolegu?

– Ne gledam ga kao konkurenciju, nego više kao na mentora. U nekim situacijama, i u obrani i u napadu, ukaže mi na što trebam obratiti pozornost. Vidjet ćemo kako će se podijeliti minutaža u ovom mom povratničkom periodu i nakon toga, ali između nas dvojice, kako sam kazao, nema nikakve negativne energije – zaključio je Domagoj Šarić.

Podsjećamo, utakmica Šibenka – Gorica igra se u petak s početkom u 19 sati, a ulaznice se mogu kupiti na standardnim lokacijama, u kafićima Baldekin i MA-LU.