Hrvatska
Vlašić: 'Da bi ozbiljno zaprijetili Splitu moramo odigrati iznad svojih mogućnosti'

Vlašić: 'Da bi ozbiljno zaprijetili Splitu moramo odigrati iznad svojih mogućnosti'

Autor: Branko Tabak

Derbi u Jazinama bez gledatelja.

U srijedu se u Jazinama igra derbi susret 4. kola HT Premijer lige između Sonik Puntamike i Splita.

Obje momčadi susret dočekuju s omjerom pobjeda i poraza 3-1.  Splićani su u 2. kolu ABA lige ostvarili uvjerljivu pobjedu protiv FMP-a te u Zadar stižu kao favoriti. No, nešto će se pitati i Puntamičane koji su u prošlom kolu HT Premijer lige slavili u Dubravi.

- Jedva čekamo utakmicu. Činjenica je da dajemo svoj maksimum i na treninzima i na utakmicama, bez obzira igramo li kući ili vani i tko nam je protivnikom. Dobro smo se spremili i  u dobrom smo ritmu, a da bi ozbiljno zaprijetili Splitu moramo odigrati iznad svojih mogućnosti. U ovoj utakmici prije svega ćemo tražiti balans u skok igri, ističe trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić koji Split u ovom trenutku vidi kao najbolju momčad u Hrvatskoj.

- Oni su dovođenjem Marka Lukovića i Blaža Mesičeka dobili na ozbiljnosti i kvaliteti i to je potpuna drugačija momčad on one koja je nastupila u 1. kolu HT Premijer lige protiv Gorice. Dobro su posloženi na svim pozicijama, kompaktni su, jako dobro funkcioniraju te mogu prijetiti i pod košem i s vanjskih pozicija. Slika momčadi Splita znatno je popravljena nakon što je Luković postao stožerni igrač i spona između unutarnje i vanjske linije. Split je po mom mišljenju trenutačno u najboljoj formi od svih hrvatskih momčadi, naglasio je Vlašić.

Utakmica Sonik Puntamika – Split na rasporedu je u srijedu 14. listopada s početkom u 19 sati. Igra se u dvorani Jazine, bez gledatelja. Prijenos možete pratiti preko HKS-TV-a ili slušati na valovima Radio Zadra.