Hrvatska
Regija
Vodeći Borac prilika je Splitu za 'klik' u ABA 2 ligi

Vodeći Borac prilika je Splitu za 'klik' u ABA 2 ligi

Derbi na Gripama.

Bit će to pravi derbi, na Gripe u četvrtak u 19 sati, u utakmici 7. kola Druge ABA lige stiže vodeći Borac iz Čačka, koji je s jednim porazom usamljen na vrhu tablice. Prava je to prigoda Splitu za priključak. Trener "Žutih" Ante Grgurević svjestan je svih zamki koje čekaju njegovu momčad, ali vjeruje u svoju momčad.

- Borac je najbolja momčad u ligi, ima tek jedan poraz, i to protiv MZT-a u gostima. Nositelji su im igrači u najboljim godinama, s iskustvom i kvalitetom. Prva su ekipa u ligi po postignutim poenima i po broju ubačenih trica, svih pet igrača na parketu mogu pogoditi. Idemo pokušati limitirati broj poena, igramo na svom terenu i moramo se postaviti da imamo prednost. Svi igrači moraju biti na nivou da bismo ostvarili dobar rezultat. Svaki manjak koncentracije bit će kažnjen - rekao je Grgurević.

Slično razmišlja i svlačionica, mladi Lovre Runjić uvjeren je da će suigrači i on dati svoj maksimum. A kada je tako, onda Split pobjeđuje.

- Svjesni smo kvalitete gostiju, njihovi rezultati to jasno sugeriraju, ali bez obzira na to vjerujemo u sebe. Igramo na svom terenu, moramo dati sve od sebe i tada rezultat neće izostati - kazao je Runjić.