Sponzorirani članak
Voštarnica u Zadar dovodi Raziju, Naumovskog, Dašića, Zekolija, a zaigrat će i 87-godišnji Pino Gjergja

Voštarnica u Zadar dovodi Raziju, Naumovskog, Dašića, Zekolija, a zaigrat će i 87-godišnji Pino Gjergja

Autor: PR

Od 5. do 7. travnja.

U organizaciji Veterana KK Voštarnice, Grad Zadar će opet biti domaćin Veteranskom turniru od 5. do 8. travnja na kojem će nastupati veliki broj poznatih košarkaških zvijezda, Hall of famera, osvajača olimpijskih i svjetskih odličja za svoje države, osvajača Eurolige i brojnih ostalih natjecanja koji i u svojim poznim godinama još uvijek dobro igraju i prikazuju zavidno košarkaško znanje i odlične utakmice!

Posebno bi izdvojili Giuseppea Giergiju koji će zaigrati za domaćina turnira Voštarnicu i to u 87 godini života.  Legendarni Pino ima dva svjetska srebra i svjetsku broncu te srebro s europskih prvenstava te je bio najbolji strijelac u bivšoj državi.

Na turniru će biti i velika zvijezda bivše države, stanar Kuće slavnih, osvajačica olimpijskog srebra iz Seula 1988 godine Razija Mujanović.

Za ekipu veterana iz Skoplja će nastupati najbolji Makedonski igrač Petar Naumovski osvajač dvije Eurolige sa Jugoplastikom i POP 84, najveća zvijezda Efes Pilsena čiji je dres dugo bio usamljen na vrhu njihove Erdogan Arene.

Od vrhunskih igrača nastupati će bivši igrači Zadra Ferit Zekoli, Vladimir Dašić, Marki Blaslov, Davor Marcelić, igračica ŽKK Zadar Lara Nikpalj te Ivica Jurković, Roman Horvat, Slavko Kotnik, Marino Baždarić i mnogi ostali igrači sa evropskih prostora!

Utakmice će se održavati u dvorani Krešimir Ćosić te se očekuje veliki broj utakmica i posjetitelja. Ulaz je besplatan!

Tomislav Klarica predsjednik KK Voštarnice ovim je riječima najavio turnir:

'Veteranska košarka je jako popularna u Europi  i svijetu iz razloga što nakon aktivnog igranja ljubav za igranje košarke ne prestaje, a bavljenje sportom općenito pomaže da se prebrode neki problemi zdravstveni i ini koje čovjek koji nije aktivan u poznim godinama ima. Osim igranja i natjecanja to je i povod za zabavu i druženje kojega nikad ne nedostaje.'

Lani smo za prvi put ugostili samo generaciju 50 + i ženski dio turnira koji je odlično prošao te smo ove godine odlučili i proširiti turnir na generacije + 40, +45, +50 i +55 za muškarce te ženski dio turnira.'

Tako će nastupiti 24 ekipe i to: 

Žene: Bučke United, ŽKK Zadar, Rožice,Montenegrine 

Muškarci: Jazine, ZD Mix, Budva, Stara pumpa Ljubljana, Mladost Zagreb, Sonik Puntamika, MORH, Proteini, Veterani Skoplje, Drink and Play, Centar Lug Samobor, Zmaji Ljubljana, Veterani Kosovo, Mostar, Beograd, Biograd, Otok Ugljan te domaćin Voštarnica Zadar!

'Svi gosti će biti smješteni u hotelu A'mare koji je na idealnom mjestu i jednakoj pješačkoj udaljenosti do dvorane i do Poluotoka, s kojim smo lani imali odličnu suradnju. Za treće poluvrijeme, zabavni dio turnira, dogovorili smo se s Guma bar gdje će i u petak i u subotu biti organizirani zabavni dio turnira. Ovim putem bih htio pozvati sve zainteresirane da dođu pogledaju i uživaju u čarolijama veteranske košarke', poručio je Klarica.

RIJEČ SUDIONIKA:

Ivica Jurković karijera: 206 cm visok rođen u Čapljini i ponikao u Borcu iz Čapljine te je jako brzo preselio u Olimpiju kao potentan igrač a iz Olimpije je karijeru nastavio u Turk telekomu, PAOK-u, Lokomotiv Rostovu i Olympiacosu:

'Tomislava osobno poznam već dugo vremena, te smo i prošle godine nastupili na njegovom turniru koji je za nas VKK Mostar na prvom mjestu iz razloga što je Vaš grad prelijep pogotovu u proljeće, a uvjeti u Vašoj dvorani Krešimir Ćosić su izuzetni. Također Tomislav se potrudio da nam cijelo vrijeme turnira bude ispunjeno i sa zabavnim djelom tako smo imali odličan band na svečanoj večeri, zabavljao nas je i Ivica Sikirić Ićo, a kasnije smo uživali u odličnom Guma Baru. Sve u svemu nije bilo ni najmanje greške. Ove godine kako vidim je puno veći broj sudionika i samim time će biti još veća zabava. Radujemo se dolasku i obožavamo vaš Grad. Pozdrav iz Mostara!'