Hrvatska
Vouk: Sve osim Prve lige bi nas razočaralo, a prvi favorit je Podravac

Vouk: Sve osim Prve lige bi nas razočaralo, a prvi favorit je Podravac

Sesvete napadaju Prvu ligu.

Košarkaški Sesveta u srijedu putuju u Omiš gdje ih očekuje kvalifikacijski turnir za Prvu ligu u sezoni 2019/2020. Zagrepčani će u prvom kolu biti slobodni, a prvi suparnik im je Podravac iz Virja u četvrtak od 19.30. Dvije najbolje momčadi s turnira koji traje pet dana izboriti će nastup u Prvoj ligi. Posljednju službenu utakmicu Sesvećani su odigrali prije 36 dana pa smo upitali trenera Tomislava Vouka kako su se spremili za ovaj izazov.

Pauza je bila dosta dugačka s jedne strane, a s druge opet nam je dobro došla da nam se oporave Papak, Semren i Mišić. Odigrali smo tri prijateljske utakmice protiv Međimurja, Mladosti i selekcije zagrebačkog sveučilišta i mogu reći da sam zadovoljan kako smo igrali. Nažalost imamo probleme u činjenici da nam se Radman ozlijedio i da je njegov nastup pod upitnikom, a prve dvije utakmice neće biti Findrija, a zadnje dvije Vlašića. Uz sve to mislim da imamo najveći roster od svih klubova koji se nalaze na turniru i svi osim Kastva imaju ambiciju biti među prve dvije momčadi. Naše ambicije su jasne i sve osim prva dva mjesta za nas bi bilo veliko razočarenje,  kaže Vouk koji i sam ističe da je prva utakmica ima veliki značaj.

- Podravac je po meni prvi favorit turnira, najiskusnija momčad i ako oni nametnu svoj ritam jako će teško biti igrati s njima. Pogledat ćemo prvi dan njihovu utakmicu s Belišćem i pokušati se što bolje pripremiti. Ta naša prva utakmica s njima bi mogla imati veliki značaj za konačni ishod turnira. Tu su naravno i domaćini predvođeni odličnim Ivanom Mimicom, Belišće je vrlo dobra i ujednačena momčad, a Kastav mlada momčad koja će sigurno željeti pomrsiti račune svima. Ukoliko uspješno odradimo prve dvije utakmice za vikend nas može očekivati i veća podrška naših navijača u posljednje dvije utakmice protiv domaćina Omiša i Belišća.