Hrvatska
Vraća se Jedinstvena kadetska liga, donosimo raspored

Vraća se Jedinstvena kadetska liga, donosimo raspored

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić

Nakon godinu dana pauze

Nažalost, s obzirom na pandemiju koronavirusa i s njom povezane epidemiološke mjere, prošle sezone nisu se igrale ni Jedinstvena kadetska, niti Jedinstvena pretkadetska liga. Ove je sezone, što nas posebno veseli, mlađim dobnim kategorijama ipak omogućeno da treniraju i natječu se u dvoranama. Iako su i prošle sezone, uz velike napore, odigrana sva prvenstva mlađih kategorija, sigurno je da su jedinstvene lige nedostajale.

Već početkom sezone ove lige su našle mjesto u kalendarima, a ovog je tjedna putem online platforme održano izvlačenje za Jedinstvenu kadetsku ligu te je napravljen i pripadajući raspored. Nažalost, u regiji Jug još, zbog objektivnih razloga, nisu odigrane sve utakmice tako da svi sudionici Juga u ovom trenutku još nisu poznati. 

Naime, u Jedinstvenoj kadetskoj ligi pravo nastupa imaju prvo, drugo i treće plasirane ekipe iz regija Centar i Jug, prvoplasirani s Istoka, Sjevera i Zapada te jedan klub na pozivnicu HKS-a.

Također, s obzirom na pandemijsku pauzu, velik broj klubova je iskazao izuzetnu želju i zanimanje za dodatno mjesto u ligi koje se inače dodjeljuje pozivnicom te je stoga Hrvatski košarkaški savez odlučio početkom siječnja organizirati turnir koji će iznjedriti desetog sudionika Jedinstvene kadetske lige, ali i dva kluba sudionika Jedinstvene pretkadetske lige.

Preliminarni raspored Jedinstvene kadetske lige pogledajte OVDJE, a uskoro slijedi više informacija i o turniru kojim će se klubovi na vrlo transparentan način, a u svjetlu činjenice velikog broja molbi za pozivnice, izboriti za mjesto na najvišem nivou U15 i U17 kategorija.