Hrvatska
Vraća se Marčinković

Vraća se Marčinković

Dubrava na Gripama.

Još jedna domaća utakmica je pred "Žutima", na Gripe (subota, 19 sati) stiže Dubrava Furnir. Trener Splita Ivica Skelin od svojih igrača tražit će maksimalnu koncentraciju, a nakon pauze od preko mjesec dana na parket se vraća Pavle Marčinković.

- S Dubravom smo u prvom dijelu imali tešku i neizvjesnu utakmicu. Bez obzira na položaj na tablici mi moramo podići nivo igre. Vraća nam se Pavle Marčinković nakon pet tjedana, to nam daje širinu, mogućnost više u vanjskoj rotaciji. Ispred nas je još dosta za igrati, nismo dostigli zadnji nivo forme. S Pavlom će obrana dobiti na energiji, on je igrač, koji ispunjava najteže zadatke, pokrenut će i ostale da daju više. Igrat ćemo maksimalno, ne želim da stariji igrače shvate da je to za mlađe. Ako stariji daju svoj puni doprinos, onda će i mlađi dobiti svoje zapažene minute - rekao je Skelin.

Posebno je naglasio odnos prema Brunu Rebiću, 20-godišnjaku koji je u krizi, ali u kojeg ima maksimalno povjerenje.

- Rebić je mladi igrač, nije mu lako mijenjati iskusnog Washingtona u teškim utakmicama, tada je logično da se dogodi pad. U Rebića maksimalno vjerujemo, naš je domaći igrač, ali povjerenje je i zaslužio. Molim publiku da imaju razumijevanja za njega, ne trebamo ići prelagano u dizanje u nebesa, ali ni u kritikama - kazao je Skelin.