Hrvatska
Vraća se Mavra

Vraća se Mavra

Autor: KK Zadar Photo: Šime Zelić - KK Zadar

Zadar dočekuje Vrijednosnice.

Zadar otvara novu godinu u domaćem prvenstvu protiv Vrijednosnica iz Osijeka. Utakmica 16. kola HT Premijer lige je na rasporedu sutra, 5. siječnja u 19:00 sati.

Za Zadrane ovo je prva utakmica u gustom rasporedu u siječnju, ako svi ostanu zdravi Zadar će odigrati 14 utakmica u prvom mjesecu 2021. godine. Zadar je u prvom krugu svladao Vrijednosnice na gostujućem terenu 69:78, no od te utakmice obje ekipe su imale dosta promjena u rosteru. Novo lice na klupi Osijeka je bivši igrač Zadra, Stipe Šarlija. Ovo će biti prvi put da Šarlija vodi utakmicu protiv svog Zadra kao trener.

Ivan Perinčić će voditi sutrašnju utakmicu dok se trener Veljko Mršić oporavlja od COVID-19. Zadar će također biti bez iskusnog Amerikanca Justina Cartera. Dominik Mavra bi trebao biti u sastavu protiv slavonske ekipe.

“Prije svega zaželio bi Stipi Šarliji sretnu i uspješnu sezonu, drago mi je što je postao trener. Iskreno jako me zanima ova utakmica protiv Osijeka iz razloga jer su s bivšim trenerom Kujundžićem igrali izuzetno lijepu i atraktivnu košarku s velikim brojem poena. Imali smo problema s njima u prijateljskoj utakmici i u prvom krugu natjecanja u Osijeku, tako da ovu utakmicu shvaćamo maksimalno ozbiljno. Apsolutni imperativ je pobjeda da zadržimo naše prvo mjesto u hrvatskom prvenstvu,” najavio je utakmicu Ivan Perinčić.

“Nakon tri dana nova utakmica u hrvatskom prvenstvu. Igramo protiv Osijeka, promijenili su nekoliko igrača i trenera. Mislim da su dobra momčad, mi se moramo dobro pripremiti za utakmicu i odigrati najbolje što možemo. Pobjeda ne bi trebala izostati,” komentirao je dvoboj mladi centar Jure Planinić.