Hrvatska
Vraća se Zadarska ljetna liga!

Vraća se Zadarska ljetna liga!

Vinendima u srpnju i kolovozu.

U Zadru je jučer službeno najavljen ponovni početak Zadarske ljetne Lige.


Natjecanje koje se tradicijski nastavlja na svima poznatu  “staru” Ljetnu Ligu svoje će novo izdanje  doživjeti vikendima u srpnju i kolovozu,  a sve će utakmice biti odigrane na kultnom igralištu “Mornarica” u Kampo Kaštelu. 

Organizacija ovog natjecanja rezultat je zajedničkog djelovanja košarkaških entuzijasta iz KK Diadore, Dsr Evala, Udruge košarkaških sudaca Zadarske Županije i MO Poluotok.

Donat Vidov (DSR Evala) istaknuo je da će u prvom izdanju Zadarske Ljetne Lige sudjelovati 8-12 ekipa te je pozvao zainteresirane da prijave momčadi na mail adresu zadarska.ljetna.liga@gmail.com.

Prijave kreću od danas (07.05.2019.), a traju do 31.05.2019. u 23:59.

- Prijava mora sadržavati listu igrača koji će sudjelovati u natjecanju (min 8 max18, po utakmici max 12) te ime, prezime, mail i broj osobe za kontakt.

Sudjelovati mogu svi, bez obzira na dob i spol, a zbog velikog  interesa momčadima je preporučeno da požure s prijavama.

Ivica Dokoza (KK Diadora) je naglasio kako osim kotizacije od 1500kn i dresova s brojevima, momčadi neće imati nikakvih dodatnih troškova kroz samo natjecanje.

 - Format je takav da će se, ukoliko bude 8 momčadi, igrati u dvije skupine. Pobjednici skupina plasiraju se direktno u polufinale, a drugi i treći iz skupina će razigravati za preostala dva mjesta u polufinalima”.

Martin Vulić (UKSZŽ) je naglasio kako su ovakva natjecanja nužna za razvijanje igrača, ali i mladih sudaca te izrazio zadovoljstvo što je i Udruga Košarkaških Sudaca jedan od inicijatora ove priče.

Frane Brajković (MO Poluotok) je istaknuo važnost zadarskog igrališta Mornarica za život stanovnika Poluotoka i Kampo Kaštela te je izrazio zadovoljstvo što je MO Poluotokmogao biti svojevrsni medijator između udruga inicijatora, a posebno je pohvalio sve koji su uključeni u organizaciju ovog, ali i ostalih natjecanja koja će se ovog ljeta održati na posljednjem sportskom igralištu Poluotoka.

S obzirom na popularnost i reakcije koje je na društvanim mrežama postigla u rekordno kratkom vremenu, Zadarska Ljetna Liga će ovog ljeta zasigurno predstavljati pozitivan primjer suradnje udruga i pojedinaca s ciljem repopularizacije sporta u Gradu Košarke.