Intervjui
Vragović: Sada je teško razmišljati o košarci

Vragović: Sada je teško razmišljati o košarci

Iz Bukurešta u izolaciju.

U Zagreb se jučer vratio Karlo Vragović (31) koji je ovo sezonu bio članom Steaue iz Bukurešta. Karlo je uhvatio jednu od posljednjih prilika da se vrati u Zagreb gdje će prvih 14 dana provesti u izolaciji ”Srbija i Mađarska su zatvorile granice i jedina mogućnost mi je ostala da avionom dođem u Zagreb. To sam i napravio preko Istanbula gdje sam proveo jedan cijeli dan. Koliko sam čuo i znamo većina aerodroma se zatvara pa sam u zadnji čas stigao doma. Automobil i stvari su mi ostali u Bukureštu gdje ću se vratiti po završetku ove epidemije”..kaže Karlo na početku razgovora kojeg smo upitali kakva je situacija s koronavirusom u Rumunjskoj ” Moram reći da su se Rumunji jako dobro pripremili za ovu epidemiju. Država od 20 miliona stanovnika ima 500 – ak zaraženih. Vrlo brzo su državu stavili u karantenu i ono na što su posebno pazili je veliki broj Rumunja koji živi u Italiji i koji su se po izbijanju epidemije željeli vratiti u Rumunjsku”.

Zbog već poznate situacije prekinuta su brojna prvenstva pa tako i u Rumunjskoj gdje je Steaua držala četvrto mjesto ”Sezona za klub kao što je Steaua se može proglasiti usšješnom jer je klub stigao na diobu četiri najbolje momčadi što je bio i cilj na početku sezone. Nakon što sam u Turskoj proveo tri sezone Rumunjska liga je vrlo jaka i za mene je ugodno iznenađenje. Cluj s našima Planinićem i Žganecom i Oradea su klubovi koji su ostavili trag igrajući u Europi. Liga ima osam klubova koji ulažu novce, ali i klubovi iz druge skupine od devetog mjesta imaju kvalitetne iskusne igrače koji su igrali i Euroligu kao npr. Borovnjak”.

Vragović je zbog loma šake propustio početak sezone u kojoj je u 17 utakmica u prosjeku ubacivao 13 poena uz 3 skoka i 4 asista”Praktički dva mjeseca nisam trenirao i vratio sam se krajem desetog mjeseca. Osobno mogu biti sa sezonom zadovoljan i sa svojom igrom gdje sam odigrao dosta dobrih utakmica. Posljednju utakmicu smo trebali odigrati prije dva tjedna, ali na dan utakmice su nam kazali da se prvenstvo prekida. Čekali smo još tjedan dana odluku Saveza koju nismo dočekali. U klubu su vrlo korektno postupili i isplatili plaće te napravili raskide ugovora. Ja sam osobno ostao u jako dobrim odnosima s vodstvom kluba i nije nemoguće da i na jesen zaigram opet za veliki klub u Rumunjskoj kao što je Steaua. Osobno mislim da se prvenstva trebaju zaključiti jer nema smisla igrati neku završnicu nakon mjesec ili dva pauze”

Teško je u ovom trenutku razmišljati u sportu ”Apsolutno. Jedina misao u ovom trenutku je da ova epidemija što prije završi i da se svi sretno što prije vratimo našim poslovima. U ovom trenutku uopće ne razmišljam o tome što i kako će biti u nastavku karijere, već samo o tome da svi budemo zdravi. Koliko sport bez gledetelja gubi smisao govori i primjer mog bivšeg kondicijskog trenera iz Bursaspora koji sada radi u Banvitu i koji mi je prepričao njihov posljednji susret s Gaziantepom u kojem mi kaže ”Karlo ta utakmica nije imala nikakvog smisla. Igrači su bili bez emocija i samo su gledali u semafor da utakmica što prije završi”

Treniranja u dnevnom boravku su i Karlova budućnost ”Da. U Rumunjskoj smo još mogli prije tjedan dana malo trčati, a onda su nam rekli da nije preporučeno. Sada nam ostaju vježbe doma i to je veliki problem za sportaše. Nadamo se opet brzom završetku epidemije, ali ostaje činjenica da u pripremama za novu sezonu svaki igrač se mora posvetiti sam sebi i da će ovo ljeto biti specifično u pripremama za novu sezonu. Ali sada je teško o tome razmišljati s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo”..zaključio je razgovor Vragović.