Europa i Svijet
Hrvatska
Vragović poražen u odlučujućem dvoboju

Vragović poražen u odlučujućem dvoboju

Autor: Paulo Sarić

Kvalifikacije za prvu ligu u Turskoj

Bursaspor Durmalazar Zagrepčanina Karla Vragovića poražen je u gostima od NSK Eskişehir Basketa rezultatom 82-66 čime je izgubio sve nade za plasman u prvu ligu. Momčad bivšeg igrača Dubrave, Cibone i Zadra dobro je otvorila susret te je povela na samome početku upravo tricom Vragovića, da bi košem Ekmena Şahina imala i najvećih plus sedam u sedmoj minuti susreta.

No, to je bilo sve od gostiju. Momčad iz sjeverozapadne Turske ubrzo radi seriju 14-1 i ne samo preokreće susret, već i odlazi na dvoznamenkastu razliku. Time je utakmica praktički i odlučena jer je do kraja domaćin rutinski održavao prednost. Goste je nekoliko puta pokušao pokrenuti bivši ABA-ligaški dvojac, Borovnjak i Vragović, no domaćin je bio prekvalitetan. Predvođen izvrsnim Joshuom Duncanom koji je zabio 30 koševa, Eskişehir je ovom pobjedom praktički osigurao plasman u prvu ligu. Duncan je ujedno bio i najbolji strijelac susreta, dok je Vragović predvodio goste sa 17 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U idućem, posljednjem kolu kvalifikacijske lige za popunu elitnog razreda turske košarke susreću se današnji pobjednici Eskişehir i Astra Group Sakarya Bşb Basket, dok Bursaspor dočekuje Acıbadem Üniversitesi.