Hrvatska
Regija
Vragović povukao Dubravu do prve pobjede koja bi mogla biti prekretnica u AAC

Vragović povukao Dubravu do prve pobjede koja bi mogla biti prekretnica u AAC

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Skinuli su lidera

U 6.kolu Alpe Adria Cupa košarkaši Dubrave upisali su prvu pobjedu. Na svom parketu slavili su protiv dosad neporažene Mozzart Bet Timisoare iz Rumunjske 78:72. I u trećem domaćem susretu u ovom natjecanju ove sezone Lavovi su sjajno otvorili utakmicu i već nakon nepune tri minute vodili 11:0. Prvu četvrtinu su riješili u svoju korist 22:13. Iskusni gosti tricom Luke Mitrovića sredinom druge četvrtine prvi puta stižu do izjednačenja (29:29), a odgovaraju Toni Ročak, Andrej Matić i Kenan Karahodžić koji donose Dubravi +2 (40:38) na poluvremenu. Treću četvrtinu gosti otvaraju s tri trice, a crnu rupu u igri Dubravaša koriste za odlazak na +12 (61:49). Kada se činilo da će bodovi prema Rumunjskoj odgovorili su domaćini i preko Karla Vragovića, Stellana Rajaofere i Ivana Jurića rade seriju 12:0 za 61:61. U posljednjih pet minuta Vragović je asistirao, ali i ubacio 11 poena (2 trice) i bi najzaslužniji da bodovi ostanu u Dubravi.

”Odigrali smo pravu mušku utakmicu protiv momčadi koja je po rosteru među tri najbolje u ligi ako ne i najbolja. Bili su bez poraza i ono što me može veseliti je činjenica da smo pokazali karakter nakon njihove serije u trećoj četvrtini. Danas moram pohvaliti mlađe igrače kako su reagirali, a u samoj završnici nas je povukao Vragović koji svojim igračkim i ljudskim kvalitetama iznimno puno znači. Sada se okrećemo suboti i gostovanju u Sinju kod Alkara”..kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin koji u ovom susretu nije mogao računati na Matea Vidovića i Mihaela Kosa, dok se na parket nakon više od mjesec i pol dana vratio Filip Paponja odigravši 11 minuta (2p, 2as).

”Trebali smo ovakvu jednu pobjedu jer smo se dosta podignuli nakon dvije, tri utakmice koje smo nesretno izgubili. Od početka smo dobro krenuli i borili se protiv vjerojatno najbolje momčadi naše skupine. Imaju iskustvo i kvalitetu, a mi smo im uspjeli odgovoriti i pokazati da ćemo u budućnosti biti još bolji i bolji”..kazao je Vragović koji je sa 16 poena i 8 asistencija predvodio Dubravu. Ročak je dodao 13, a Jurić, Rajaofera (6sk, 3s) i Kuzmanović su dodali po 10. Kod gostiju Đorđe Dimitrijević je ubacio 18, Nikola Gajić i Luka Mitrović po 14.

Ovom pobjedom Dubrava je zadržala šanse za doigravanjem, a već slijedećeg tjedna odlazi u Češku (Kolin). Preostale dvije domaće utakmice protiv Vienne i Ilirije iz Ljubljane igraju se u siječnju.