Regija
Vranješ i Needham ugasili Zvezdu

Vranješ i Needham ugasili Zvezdu

Zvezda pod pritiskom, Mornar iznad svih očekivanja!

U drugoj utakmici polufinala dogravanja za prvaka ABA lige Mornar je u Baru dočekao Crvenu Zvezdu mts.

Nisu se Barani uplašili favoriziranih gostiju. Ušli su u susret s velikom energijom i od samog početka preuzeli kontrolu nad utakmicom i rezultatom.

S druge strane Beograđani su bili jako spori i dekoncentrirani u obrani pa su im bekovi Mornara od reketa napravili šetalište.

Skoro ništa gosti nisu uspjeli braniti pa su Vranješ i Needham punili koš ekipe Dušana Alimoijevića. Ako nije bio koš onda je bila asistencija za Vujoševića.

Raslo je vodstvo domaćih iz minute u minutu i na minutu prije kraja prvog dijela iznosilo 12 poena (30:18) ali na dvije sekunde prije kraja Bjelica realizira napad uz slobodno bacanje i na mali odmor se odlazi rezultatom 30:21 za Mornar.

Bjelica nastavlja svoju seriju na početku 2/4 i Zvezda dolazi na minus 5 nakon manje od minute igre u ovom dijelu utakmice.

Iako se činilo da Zvezda preuzima stvari u svoje ruke opet ide serija Mornara kojom Pavićevićeva ekipa odlazi na 13 poena razlike (42:29) na 5:44 do kraja četvrtine.

U sljedeće dvije minute Mornar igra bez ideje u napadu što Zvezda kažnjava serijom 5:0 i strateg Barana traži minutu odmora.

Nije odmor donio boljitak u igri Mornara, a najveći problem su imali ispod svoga koša gdje je Omić napunio osobnim pogreškama centarsku liniju domaćih i istovremeno postigao 11 poena pa se na odmor otišlo rezultatom 48:45 za crnogorski tim.

Treći dio ove ne baš kvalitetne utakmice donio je puno promašaja, osobnih pogrešaka i neshvatljivih promašaja na obje strane.

Jedini koji je nešto pogađao bi je Vranješ nakon čije trice za 58:52 na 5:30 do kraja 3/4 Alimpijević traži time out ne bi li primirio i organizirao svoju momčad.

Nakon odmora Zvezda prilazi na 58:56, ali domaći brzo vraćaju razliku na standardnih 5-8 poena, održavaju je do samog kraja 3/4 pa u odlučujući dio utakmice ulazimo s rezultatom 69:64.

Prve četiri minuta zadnje četvrtine u glavnoj ulozi je Vranješ koji s tri trice svoju momčad odvodi na velikih 78:66.

Zvezda nikako nije uspjevala spustiti loptu pod koš Barana iako su centri Mornara bili opterećeni osobnim pogreškama dok su domaći s druge strane maksimalno koristili sličnu situaciju u vansjkoj liniji gostiju preko Needhama i Vranješa.

Na krilima ove dvojice Mornar dolazi do maksimalnih 84:70 na 4 minute do kraja i tada je bilo jasno da će se igrati treći susret  koji će odlučiti finalistu ABA lige. 

Zvezda je do kraja jedino uspjela smanjiti zaostatak i poraz učiniti koliko toliko podnošljivim. Barem rezultatski, iako je jasno da je ovo jedan od težih poraza crveno-bijelih u poslednjih nekoliko godina.

Na kraju Mornar :Crvena Zvezda mts        88:84      30:21, 18:24, 21:19, 19:20

Najbolji u redovima Barana bili su Vranješ s 29  i Needham  s 28 poena dok su kod Zvezde bolji od ostalih bili Rochestie s 16  i Davidovac koji je na svoj konto stavio 14 poena.