Hrvatska
Vranković čeka licencu, Delaš inozemni angažman

Vranković čeka licencu, Delaš inozemni angažman

A Split ćeka gostovanje kod Škrljeva.

Noć u autobusu nakon pobjede nad Zabokom (100:74) i plasmana na završnicu Kupa Krešimira Ćosića je iza Splita. Trener Ivica Skelin rano ujutro bio je na Gripama, nadgledao rad onih, koji nisu bili u Zaboku.

- Premda je rezultatski uvjerljivo, nije to bila nimalo lagana utakmica. Veseli nas što smo se plasirali na završnicu Kupa - kazao je Skelin.

Naglašen je učinak Darka Baje, koji je ubacio 29 poena, imao 5 blokada i 5 skokova.

- Darko je bio za nijansu bio bolji od ostalih, držao nas je prvo poluvrijeme. Jako dobro radi, stalno igra na kvalitetnom nivou - kaže Skelin.

U non-stop ritmu utakmica nema puno vremena za odmor. "Žute" već u utorak (18) sati čeka gostovanje kod Adria Oil Škrljeva u HT Premijer ligi.

- Škrljevo je momčad čiji plasman ne odgovara njihovoj kvaliteti, imaju dosta igrača s prvoligaškim iskustvom, s novim Amerikancem dobili su dimenziju pod košem. Nema laganih gostovanja - rekao je Skelin, koji još uvijek ne zna hoće li moći računati na Tonija Perkovića, koji je uoči dvoboja sa Zabokom dobio temperaturu.

Ne želi Splitov trener kukati zbog stalnih putovanja, više mu smeta to što nema sve igrače na raspolaganju.

- Teško je, stalno smo u autobusu, praktički ova putovanja od pet sati i ne računamo. Ali, takav je raspored, naporan ritam, no idemo s probijanjem granica, nema kukanja. Više nas smeta izostanak igrača, nema Marčinkovića i Kalajžića. Pavle je bliži povratku od Mate, mogao bi se za dva tjedna vratiti. Odužilo se to, ali ta bol nije prestajala, izgleda da jedino pauza tu može pomoći. Čekamo i licencu za Vrankovića, on je mladi igrač u kojeg se isplati ulagati. Vidjet ćemo što će biti i s Delašem, s njim sam super zadovoljan. Bio je licenciran za ABA ligu, trenira s nama, ali on čeka inozemni angažman i sve su opcije otvorene - zaključio je Skelin.