Hrvatska
Vranković: Dva dana igrati s istim protivnik zaredom, nisam se susreo s tim u karijeri

Vranković: Dva dana igrati s istim protivnik zaredom, nisam se susreo s tim u karijeri

Subota: Split - Zadar - HT Premijer liga Nedjelja: Split - Zadar - ABA liga

Bit će to zanimljiv vikend na Gripama, Split i Zadar će odmjeriti snage u subotu i nedjelju. Nije to baš česta situacija, ali tako se posložilo prilikom ždrijebanja HT Premijer lige i ABA lige. U subotu, od 17.30 sati (HTV 2), u sklopu 21. kola HT Premijer lige, sastat će se momčadi Ivice Skelina i Veljka Mršića, a u nedjelju od 19 sati igra se utakmica 18. kola ABA lige (Arenasport).

- Dva dana igrati s istim protivnik zaredom, nisam se susreo s tim u karijeri. Nije to uobičajena situacija, ali mi smo profesionalci. Trebamo se spremiti za obje utakmice i pokušati pobijediti - kaže Antonio Vranković, centar "Žutih".

Najprije je na redu utakmica domaće lige.

- Bitna je utakmica jer je sve u HT ligi gusto pri vrhu, mi smo posljednju utakmicu, onu u Zaboku izgubili i bitno je sada pobjeđivati direktne rivale poput Zadra. Moramo biti koncentrirani, odigrati snažno fizički - rekao je Vranković.

Dan poslije na rasporedu je susret ABA lige u kojoj su Split i Zadar u drugačijoj situaciji što se tiče tablice.

- Nema veze borimo li se za vrh ili smo pri dnu, odnosno u borbi za sredinu. Jednake su ambicije, jednak je ulog, u obje utakmica moramo dati svoj maksimum - jasno će Vranković.

Za "Žute" već u srijedu slijedi novi izazov, na Gripe (18 sati, Arenasport) u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića stiže Furnir. Mnogi Split već vide u finalu, ali Vranković ne želi gledati dalje od srijede.

- Gledati unaprijed prema finalu bila bi greška, najveća koju sportaš može napraviti. Trebamo se pripremiti za Furnir, super je što igramo doma, idemo najprije pobijediti u polufinalu i onda se spremati za finale - zaključio je Vranković.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore