Hrvatska
Vranković vs Skansi: Medijsko prepucavanje igračkih legendi prije prvog podbacivanja

Vranković vs Skansi: Medijsko prepucavanje igračkih legendi prije prvog podbacivanja

Autor: Branko Tabak

Nepotrebni javni okršaj dvaju košarkaških velikana.

– Moj je dojam da kod nas nije sve posloženo kako treba. Nema one prave kohezije unutar kompletne organizacije, mislim na košarkaški savez. Izbornik Aco je usamljen... I zbog toga što ne postoji jedinstvo duha mi nemamo pravo biti optimisti.

Ova je izjava bivšeg izbornika Petra Skansija izrečena u intervjuu Zdravku Rejiću u Globusu do te mjesre isprovocirala predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza Stojka Vrankovića da  je desetak minuta prije utakmice Hrvatska-Mađarska u programu uživo HTV-a na nju reagirao.


Petar Skansi u društvu Rate Tvrdića na Zadar Basketball Tournamentu 2015

- Moram priznati da me osobno zasmetao komentar Pere Skansija. Niti je ljudski niti je korektno da se komentiraju neke stvari o kojima se nema pojma. Rekao je kako je izbornik Aco Petrović bio sam tijekom cijelih priprema što nikako nije istina. To je zločesta izjava, ali njemu je na dušu. Eto, po Peri Skansiju Dino i ja nismo tui, iako su sami igrači rekli koliko im znači što smo s njima. To je nekorektno i zločesto, rekao je ogorčeni Vranković u programu uživo.

Možda bi razgovor u četiri oka bio od veće pomoći reprezentaciji kojoj je, ničim izazvan, nametnut teret zvan odličje.

Može li Hrvatska do postolja? Može! Baš kao i Francuska, Litva, Španjolska, Slovenija, Srbija, Grčka, Njemačka, Italija, Crna Gora, Turska...