Hrvatska
Foto: Vratija se Dalvin!

Foto: Vratija se Dalvin!

Svečano je otvorena škola košarke Dalvin Split na igralištu na Blatinama.

Predsjednik škole je Igor Sumić, bivši košarkaš KK Splita, dopredsjednik je Toni Meštrović, a tajnik bivši nadzornik Hajduka Nikica Krnić. Na svečanost su došli brojne osobe iz svijeta sporta: Roko Ukić, Rato Tvrdić, Deni Lušić, Ante Grgurević, Petar Metličić, Krešimir Gojun, Slaven Marasović, Vjeran Bošnjak, Mladen Milović, Mario Stojić, Marko Erceg... - javlja Dalmatinski portal. 

Misija ove otvorene škole košarke je vratiti djecu na igrališta i u dvorane, te ih odgajati kroz sport.

- Košarka je jedan od najtrofejnijih splitskih sportova, a danas je sve manji broj djece pod koševima. Želimo stvoriti školu košarke u kojoj će djeca prepoznati svoj novi dom. Na početku smo, ne zanosimo se da će biti lako, preporučujemo se za školske dvorane, imamo sedmogodišnji plan, nismo ničija konkurencija i želimo suradnju s KK Splitom. Na području grada Splita postoji kapacitet za pet škola košarke - rekao je Sumić.

Projekt su podržali profesori s Filozofskog fakulteta, Kineziološkog fakulteta i osnovnih i srednjih škola, a Sumić se posebno zahvalio kotarskom čelniku Davoru Matijeviću na pomoći i građanima na odazivu, te tvrtki Atlantic trade koja je prepoznala projekt.