Hrvatska
Vratio se u Zagreb, Dinamo ga čeka, ali konačnu odluku još nije donio

Vratio se u Zagreb, Dinamo ga čeka, ali konačnu odluku još nije donio

Autor: Tportal tportal Photo: Marin Sušić/HKS

Krunoslav Simon

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u Opatiji odrađuje završne treninge pred pretkvalifikacije za EP 2025. godine, ali i rujanski Eurobasket, na kojem će Damir Mulaomerović sa svojim igračima popraviti dojam iz očajnih kvalifikacija za SP. Igrački kadar za ovu akciju 'bogatiji' je za Darija Šarića i Krunoslava Simona, koji je dugo liječio koljeno. No, iako mu je već 37 godina, stisnuo je zube, odradio pripreme i razmišlja samo o ovom turniru. Hoće li s košarkom nastaviti i dalje, odlučit će po završetku Eura.

I dok ljudi oko njih uživaju na opatijskom suncu te se hlade u moru, hrvatski košarkaši 'cijede' se u obližnjoj dvorani. Jer nakon srpanjskog poraza u susjednoj Rijeci od Finske, kojim su zatvorena vrata svjetskog prvenstva, a reprezentacija potonula na samo dno svjetske i europske košarke, svi se žele iskupiti na Eurobasketu, kojem su domaćini Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Od tih turbulentnih dana, dosta se toga promijenilo u hrvatskoj košarci. Kao prvo s mjesta prvog čovjeka Stručnog savjeta HKS-a, koji je ustvari i ugašen, udaljen je Dino Rađa. Kao drugo, tim je potezom omogućen angažman američkog košarkaša, Jaleena Smitha da zaigra za Hrvatsku, a uz sve to vratili su se oporavljeni Dario Šarić i Krunoslav Simon.

'Za sada je sve OK s mojim koljenom. Imao sam dugu pauzu, ali izdržavam ove napore. Tek 15 dana sam u punom pogonu, nije još bajno, ali bitno je da koljeno ne boli i da se dobro osjećam. Trenirao sam i u srpnju, tada sam počeo s trčanjem, kada bi se već osjećale neke posljedice', javio se iz opatijske baze za tportal Krunoslav Simon, koji zbog te ozljede nije mogao igrati na Final Fouru Eurolige, gdje je njegov, sada već bivši klub, Anadolu Efes iz Istanbula drugu godinu zaredom postao prvak Europe.

Posebno zanimljiv dio intervjua onaj je vezan uz nastavak klupske karijere.

A kakvi su vaši planovi? S Anadolu Efesom ste razišli (op.a., klub je umirovio Simonov dres s brojem 44)?

'Da, prekinuli smo suradnju. Nakon pet godina osjetio sam neku želju da se vratim u Zagreb, da mi djeca ovdje krenu u školu. I da se vratim za stalno. A sad, oko kluba još stvarno ne znam ništa. Odlučio sam odigrati ovo Europsko prvenstvo, pa tek onda razmisliti što i kako dalje. Hoću li igrati, gdje ću igrati ili prekidam karijeru. To odluku ću donijeti nakon prvenstva.'

I upravo ta odluka koju će Kruno, kojeg svi prijatelji zovu Đuks (po ocu Đuri), donijeti nakon Eurobasketa se nestrpljivo čeka u novom hrvatskom premijerligašu Dinamu. Ali o tme nam Kruno, koji je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao za euroligaške velikane kao što su Unicaja iz Malage, Lokomotiv Kuban i Armani Milano, nije želio reći niti riječi. Sada mu je u glavi samo hrvatska reprezentacija jer su svi zajedno u misiji spašavanja časti hrvatske košarke.

Cjeloviti intervju novinara tportala Silvija Škrleca pročitajte OVDJE