Hrvatska
Regija
Vrbas pobjednika HEP 3x3 Toura

Vrbas pobjednika HEP 3x3 Toura

Autor: HKS

HEP 3X3 Basketball Tour 2017 završio je svoj uspješan niz finalnim Masters turnirom svih ovogodišnjih pobjednika Toura na Sport Festu 2017 u Zagrebu.

Nije moglo ljepše, u prekrasno zagrebačko nedjeljno popodne, u sklopu Sport Festa 2017, najbolje ekipe dosadašnjeg HEP 3x3 Basketball Toura odmjerili su svoje snage.

Kao i svaki puta tijekom Toura, gledatelji su uživali u zaista sjajnoj košarci, ali i odličnoj zabavi, natjecanjima za publiku i zabavnom programu.

U prilog kvaliteti HEP 3x3 Basketball Toura najbolje govori podatak da su na ovogodišnji zagrebački Masters Toura doputovale ekipe iz raznih dijelova Hrvatske, ali i šire.

Tako je konačnu pobjedu odonijela simpatična haklerska ekipa iz Vrbasa.  

Iz godine u godinu rastemo, sve teže prihvaćamo kraj turneje i sve smo sigurniji u obećanje da nastavljamo i sljedeće godine.

Hrvatski košarkaški savez i HEP 3X3 Basketball Tour će to i sljedeće godine svakako učiniti...jer Hrvatska voli košarku, hrvatski gradovi žele živjeti košarku i svjedočili smo da za to zapravo tako malo treba.

Na zagrebačkom Mastersu HEP 3x3 Basketball Toura 2017.  je zaista bilo prekrasno vidjeti kako, do maloprije u igri "ljuti neprijatelji", nakon svog hakla sjede zajedno uz teren, komentiraju druge haklove i strpljivo čekaju konačni ishod i sljedećeg protivnika.

Utakmice su se nizale jedna za drugom pa su tako nakon grupne faze natjecanja, polufinale osigurale ekipe Dubrava, General Vasilije Mitu, Prnjavor 3x3 i Extra Auto Vrbas.

U prvoj polufinalnoj utakmici ekipa General Vasilije Mitu pobijedila je ekipu Dubrava 22:6.

Drugo polufinale pripalo je ekipi Extra Auto Vrbas, koja je slavila rezultatom 21:15 protiv ekipe Prnjavor 3x3.

Nakon toga je uslijedila prava poslastica - finalni hakl s nizom preokreta i s konačnom pobjedom ekipe iz Vrbasa.

Finale svih finala HEP 3x3 Basketball Toura 2017. odigrali su: 

Ekipa "Extra Auto Vrbas" - "General Vasilije Mitu" s konačnim rezultatom (21:15).
 
Za MVP-ja turnira proglašen je igrač pobjedničke ekipe Nebojša Kilijan.

Vrijedne nagrade sponzora HEP 3x3 Basketball Toura 2017 pobjedničkoj ekipi uručio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza, gospodin Josip Jerko Vranković.

I na kraju, naravno zahvaljujemo našim partnerima bez kojih Tour ne bi bio isti: HEP-u, HRVATSKOJ TURISTIČKOJ ZAJEDNICI, LENOVU, SANTA VODI, SPALDINGU...naravno i svim sportskim djelatnicima na podršci ovog projekta, natjecateljima...

Hvala svima koji vole košarku i koji su prepoznali i podržali dobru energiju još jednog u nizu uspješnih projekata Hrvatskog košarkaškog saveza.

Vjerujemo da se u istom, naravno i proširenom sastavu vidimo i sljedeće godine.