Hrvatska
VREMEPLOV Kakav dan: Tomas udario navijača Cibone, baka Elza srušena na pod

VREMEPLOV Kakav dan: Tomas udario navijača Cibone, baka Elza srušena na pod

Autor: Teo Cilar

Ovaj incident dogodio se u veljači 2013. godine nakon pobjede Cibone koja je slavila u finalu Kupa Krešimir Ćosić košem u zadnjim trenucima utakmice.

Hrvatska verzija Erica Cantone ili još bolje Vernon Maxwella koji su u engleskoj Premijer ligi odnosno NBA ligi otišli na tribine i udarili navijače je Marko Tomas. Križevčanin je u veljači 2013. godine nakon poraza njegove Cedevite u finalu Kupa Krešimir Ćosić udario navijača Cibone.

Nakon što je Cibona, točnije Sandro Nicević postigao pobjednički koš na 0.6 stotinki do kraja utakmice protiv Cedevite, Marko Tomas je odmah nakon upućenog posljednjeg šuta krenuo na tribinu gdje je udario navijača Cibone koji ga je tijekom cijele finalne utakmice, ali i dan ranije na polufinalu protiv Zadra gnjusno vrijeđao. 

Taj incident ima jednu poveznicu s posljednjim incidentom na utakmici između Splita i Zadra, a riječ je o Pavlu Marčinkoviću, jednom od sudionika nedavnog incident u Splitu. Zadarski je košarkaš tada igrao za Cibonu, a bio je prvi koji je došao do tribine gdje je Tomas udario navijača da smiri situaciju.

Na ovom linku možete vidjeti djelomično kako je Tomas odletio na tribine odmah poslije završnog zvuka sirene.

Nokautirani navijač je kasnije zatražio pomoć u bolnici te je najavio tužbu protiv Tomasa koji je od tadašnjeg povjerenika natjecanja Josipa Bilića zaradio suspenziju od četiri utakmice uz novčanu kaznu od 20 000 kn. Cedevita je kažnjena s 36 000 kn jer su odbili doći na dodjelu medalja i službenu press konferenciju kao i zbog javnog komentiranja suđenja od strane Sportskog direktora Mateja Mamića. 

Na toj je utakmici stradala i najpoznatija navijačica Cibone, baka Elza koja je od strane igrača Cibone koji su slavili, srušena na pod.




Tagovi