Hrvatska
Vrhunska atmosfera, Simon stiže nakon Slovenije, Kalajžić 'preživio' Šarićev lakat

Vrhunska atmosfera, Simon stiže nakon Slovenije, Kalajžić 'preživio' Šarićev lakat

Autor: Branko Tabak

Na prirpemama s hrvatskom reprezentacijom.

Vrhunska atmosfera vlada u hrvatskoj reprezentaciju uoči dviju utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litve (Osijek, 14.09.) i Poljske (Gdanjsk, 17.09.).

Prije važnih susreta slijede i dvije provjere s europskim prvacima Slovencima koji stižu u Varaždin 5. rujna, dok će Zulini izabranici nastupiti u Celju 8. rujna.

Tijekom posjeta našim reprezentativcima osjetili smo pozitivne vibracije na svakom koraku. I napravili veliki posao. Za Basketball.hr  s našim su Teom Cilarom razgovarali izbornik Dražen Anzulović, NBA igrači Ivica Zubac i Ante Toni Žižić i razigravač Rok Stipčević, a dogovoreni su i razgovori s Bojanom Bogdanovićem, Darijo Šarićem i Vladimirom Krstićem te 'kava' s pomoćnim trenerom Draženom Oreškovićem. Orešković će nakon toga iskoristiti činjenicu da nema večernjeg treninga za malo odmora uz trčanje od hotela do graničnog prijelaza u Svetom Martinu i natrag, nekih 14 km. 

- Atmosfera je jako dobra, rade stvarno naporno. Jučer su imali slobodno prijepodne jer je u petak bio težak trening. Pomoći trener Vladimir Krstić je to iskoristio za trčanje, priča se da je vjerojatno najspremniji od svih u kakvoj je kondiciji, javlja nam naš Teo. Doznao je i važne informacije.

- Krunoslav Simon se momčadi priključuje 7. rujna, nakon prijateljske utakmice sa Slovenijom u Varaždinu koji će, izgledno je, dobiti u svoje ruke i organizaciju jedne kvalifikaciju utakmicu za Svjetsko prvenstvo, najvjerojatnije s Mađarskom.


Na trenzima se radi snažno i jako. Na nedjeljom, kojem smo imali pristup, nezgodan udarac laktom u glavu doživio je srebrni U20 reprezentativac, jedan od Anzulovćevih razigravača, igrač Splita Mate Kalajžić. 

Naletio je na lakat Darija Šarića i završio na podu. Prislini time out kratko je potrajao. S Matom je sve u redu i s ostatkom momčadi trening je priveo kraju, javio nam je Teo tijekom pauze između dva intervjua koja ćete imati priliku čitati na Basketball-hr-u uskoro.