Hrvatska
Vrijedna pobjeda Vrijednosnica Osijek protiv Cedevite

Vrijedna pobjeda Vrijednosnica Osijek protiv Cedevite

Peti poraz Vitamina B u HT Premijer ligi.

U 12. kolu HT Premijer lige Cedevita je pod vodstvom novog trenera Dražena Oreškovića u gostima u napetoj završnici poražena od Vrijednosnica Osijek 83:78.

U posljednjih 10 minuta ušlo se sa 62:56 za Vrijednosnice Osijek, a kad je Abdul-Malik Abu pogodio dva slobodna bacanja, na 1:18 min. do kraja utakmice domaćini su vodili 78:72. Međutim, Cedevita se nije predala i tricom Jakova Vladovića na 39 sekundi do kraja gosti su došli na minimalni zaostatak 78:79.

Ozren Pavlović potom je pogodio dva slobodna bacanja za 81:78 vodstvo domaćina, a u preostalom vremenu Cedevita, koja je nakon prvog poluvremena vodila 41:40, ipak nije uspjela napraviti preokret.

U dresu gostiju Perković je uz šut za tricu 4/6 upisao 22 poena, pet skokova i četiri asistencije, Vladović je u debiju za Cedevitu ubilježio 13 poena, tri skoka i sedam asistencija, Antonio Jordano je ubilježio 14 poena, dva skoka i tri asistencije, a Andrija Ćorić 11 poena i dva skoka.

Na strani domaćina Ante Gospić je utakmicu završio s 19 poena i sedam skokova, a Ozren Pavlović sa 18 poena i sedam skokova. Odličnu utakmicu odigrao je i Mate Mandić koji je uz 16 poena imao 3 asistencijei 3 skoka. 

Vrijednosnice Osijek – Cedevita kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Dražen Orešković, trener Cedevite: "Jednostavno, nismo se snašli u prvoj i trećoj četvrtini, gdje smo trebali biti puno agresivniji i smireniji. Primili smo par jednostavnih i laganih koševa iz naših grešaka. Nismo odradili ono što smo se dogovorili, nismo zagradili skok i zaustavili njihov ofenzivni dio. Na kraju su neke lopte koje su mogle otići na obje strane otišle na njihovu stranu. Ne mogu dečkima zamjeriti ništa na borbenosti i htijenju, no to mora biti puno bolje."

Jakov Vladović, razigravač Cedevite: "Izgubili smo, nije dobro, no prva nam je utakmica nakon dugo vremena i trebat će neko vrijeme da malo dođemo k sebi, da se upoznamo i da se uigramo bolje. Sve su to mladi momci.... Uz dosta naših grešaka smo propustili pobjedu, ali ima još dosta utakmica. Treba dignuti glavu gore, dobro trenirati i bit će bolje."