Hrvatska
Vrijednosnice dovele mladog hrvatskog reprezentativca

Vrijednosnice dovele mladog hrvatskog reprezentativca

Autor: Paulo Sarić

Treće ovoljetno pojačanje slavonskog kluba.

KK Vrijednosnice Osijek nastavljaju s pojačanjima uoči nove sezone. Nakon što su produžili ugovore s nekolicinom prošlosezonskih igrača te doveli mladog Josipa Bobana i Bruna Markulina danas je na red došao hrvatski reprezentativac do 20 godina Domagoj Vrkić.

Mladi Zadranin košarkom se počeo baviti u rodnome gradu, te je prošao sve omladinske kategorije KK Zadar. Ipak u matičnom klubu nisu smatrali da je materijal za seniorsku momčad te mu uprava dalmatinskog abaligaša nije ponudila profesionalni ugovor, pa je tada 18-godišnji krilni centar bio na korak od prelaska u Šibenik. Ipak, nakon što je priča izišla u javnosti i pod pritiskom navijača čelni ljudi Zadra su odlučili Vrkiću ponuditi suradnju i tako se zaštititi od kritika radi gubitka juniorskog reprezentativca. A mislili su možda i zaraditi pokoju pinkicu od odštete. No, prelazak u redove Građana je propao, kao i nekoliko mjeseci Vrkićeve karijere. Pošto u Zadru nije mogao dobiti priliku, dogovorio se s odgovornima pa je nekoliko mjeseci potom prešao u Šibenik. Ovaj put na posudbu. U GKK-u također nije dobio pravu priliku, no makar je stekao određeno seniorsko iskustvo, pa se prošle sezone vratio u Zadar. U momčadi koja je na početku sezone redala poraza nije se snašao pa je drugi dio sezone odradio u sinjskome Alkaru u čijem je dresu prosječno bilježio 7.6 koševa uz tri skoka po utakmici.

Vrkić je bio član dviju mladih reprezentacija, juniorske 2015. godine i mlade reprezentacije za košarkaše do 20 godina koja je pod vodstvom Damira Rajkovića prije nekoliko tjedana izborila povratak u A diviziju europske košarke. Na netom završenom prvenstvu Vrkić je na terenu provodio nešto manje od 19 minuta, a za to je vrijeme doprinosio s 9.5 poena i gotovo pet skokova po susretu.

Vrkića odlikuje snažna građa i relativno mekana ruka koja mu omogućava da zabije tricu te raširi reket i time pomogne kreirati prostor za suigrače.

- Riječ je o mladom perspektivnom igraču, koji još uči i napreduje. Smatramo da je trener Vladimir Krstić dobio dobar materijal za brušenje i usavršavanje, te da će uz mukotrpan rad Vrijednosnice Osijek u Domagoju uskoro dobiti važnog stožernog igrača – stoji u službenom priopćenju slavonskog premijerligaša.

Ugovor je potpisan na tri godine.