Hrvatska
Vrijednosnice Osijek uvjerljive u Trnskom

Vrijednosnice Osijek uvjerljive u Trnskom

Autor: Teo Cilar

Zagreb je u prvom kolu HT Premijer lige ugostio Vrijednosnice iz Osijeka. Gosti su opravdali ulogu favorita i odnijeli uvjerljivu pobjedu rezultatom 68:86 (19:27, 24:27, 19:14, 6:18)

Veliki problemi u kojima se našao KK Zagreb uoči početka nove sezone svima su poznati. Nakon što je klub napustio najbolji igrač Luka Božić koji je potpisao za Zadar, otišlo je još nekoliko bitnih igrača. Pravi šok je uslijedio samo nekoliko dana uoči početka nove sezone odlaskom trenera Danijela Jusupa. Svemu tome razlog su, pogađate, financije.

Mnoge renomiranije momčadi nebi se mogle oporaviti od takvih stvari, a nije se ni Zagreb kojeg je hrabro preuzelo "dijete kluba" Nikola Garma samo par dana prije početka sezone.

Utakmica je bila u egalu prve tri minute do rezultata 7:6 za Vrijednosnice, a nakon toga gosti počinju dizati prednost i u iduće tri minute bježe na 16:6. Zagreb tada radi seriju 9:2 na krilima Martina Junakovića i Franka Šanga te stiže na samo minus tri, točnije 15:18. Završetak četvrtine ipak pripada gostima koji serijom 9:4 zaključuju prvi period. Tu je najbolje odigrao Australac Jois Venkatesha.

Nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini, Vrijednosnice bježe na najvišu prednost do tog trenutka utakmice, 30:46. Junaković je opet potegnuo u tim trenucima za Zagreb ido kraja prvog poluvremena smanjuje na minus 11. 

Aljoša Šarac i Venkatesha odveli su Vrijednosnice na plus 17 u 24. minuti utakmice nakon čega je uslijedila minuta odmora trenera Zagreba. Jan Palokaj prekinuo je post Zagreba, ali odmah u idućem napadu Jimmie Lee Taylor postiže tricu za plus 18 gostiju koji su tu potpuno stali, a Zagreb do kraja četvrtine radi seriju 13:2 i smanjuje na 62:68. 

Bilo je to najbliže što je Zagreb danas došao jer Vrijednosnice rade seriju 10:0 na početku posljednje dionice i bježe na 16 poena razlike. Tu prednost su do kraja susreta povećali za dva poena i slavili s uvjerljivih 86:68 pred stotinjak gledatelja u Trnskom. 

Junaković je predvodio Mrave s 27 poena, sedam asistencija i pet skokova uz šut za dva poena 6/20. Bože Radoš ubacio je 11 poena uz šest skokova,a Šango 10 uz tri skoka i dvije osvojene lopte. 

Vrijednosnice su imale čak pet dvocifrenih igrača, a utakmicu su dobili zahvaljujući klupi koja je nadigrala Zagrebovu klupu s 36:14. Domagoj Vrkić je za Vrijednosnice ubacio 21 poen uz šest skokova. Taylor je zabio 16 uz pet skokova i tri asista, a Venkatesha 15 uz 12 skokova i četiri asistencije. 

Vrijednosnice u drugom kolu ugošćuju Zabok dok će Zagreb na teško gostovanje kod KK Zadar.