Hrvatska
Vrijednosnice vrijedno slažu respektabilnu momčad, stiglo australsko pojačanje

Vrijednosnice vrijedno slažu respektabilnu momčad, stiglo australsko pojačanje

Autor: Branko Tabak

U Slavoniju stiže iz Estonije.

Novi igrač Vrijednosnica Osijek je Australac Venky Jois, rođen 07.07.1993. godine. Visok je 203 cm i igra na poziciji krila. 

Venky dolazi iz grada Boronia kraj Melburna u Australiji, u srednjoj školi ‘’Box Hill’’ započeo je košarkašku karijeru, koju je nastavio na Američkom sveučilištu ‘’Eastern Washington Eagles’’.  Bio je najbolji strijelac, skakač i bloker u povijesti svog Sveučilišta, sa prosjekom od 14,8 koševa, 8,3 skokova i 2 blokade po utakmici te se izborio za NBA kamp Sacramento Kingsa. 

Kako mu u Sacramentu nije ponuđen ugovor prvu profesionalnu sezonu (2016/17) je odigrao u klubu ‘’Tartu Ulikool’’ iz Estonije, za koji je u prosjeku zabijao 8,5 koševa i imao 7,4 skoka u prvenstvu, dok je u FIBA Euro Kupu zabijao 8,3 koša i imao 8,3 skoka u prosjeku. 


Venky Jois je nakon potpisa ugovora izjavio: 

-Vrlo sam uzbuđen zbog dolaska u Hrvatsku i u moj novi klub. Prošle godine sam imao dobra iskustva u Estoniji, a sada sam čuo da dolazim u odličan grad i jaku ligu, što me jako veseli i jedva čekam da upoznam Hrvatsku. 

Odlična igra u reketu i ogromna energija glavne su odlike Venkyjeve igre te se u Osijeku nadaju da će znanjem, kvalitetom i iskustvom podići razinu igre momčadi u predstojećoj sezoni.