Hrvatska
Vrijednosnice zamalo prosule plus 22 u posljednjoj četvrtini

Vrijednosnice zamalo prosule plus 22 u posljednjoj četvrtini

Autor: Teo Cilar

Zagrebu je malo falilo da napravi pravi mali podvig.

Vrijednosnice iz Osijeka došle su do četvrte pobjede u izravnom duelu za ostanak protiv Zagreba koji je ostao na tri pobjede i na mjestu koje vodi ispadanju iz HT Premijer lige.

Vrijednosnice Osijek-Zagreb 76:71 (26:22, 22:8, 21:17, 7:24)

Kompletna statistika utakmice

Domagoj Vrkić tricom je otvorio susret između Vrijednosnica i Zagreba, a Ante Krapić na drugoj strani uzvraća dvicom i dodatnim pogođenim bacanjem za 3:3. Uslijedila je serija Vrijednosnica 6:0 u kojoj Vrkić i Bruno Markulin postižu po tri poena. Nešto kasnije nakon dva pogođena slobodna bacanja Jimmie Taylora domaćini još jednom odlaze na plus šest u prvoj četvrtini, točnije 15:9. Jan Palokaj dovodi tada goste na 17:15, a Luka Tomas pogađa oba slobodna bacanja i poravnava rezultat. Serija Zagreba nije tu stala, Palokaj pogađa i u idućem napadu Zagreba za prvo vodstvo na utakmici od 17:19. Vrijednosnice se tada vraćaju u vodstvo 20:19, ali Krapić novom tricom na minutu do kraja prve četvrtine odvodi Zagreb do novog vodstva 20:22. Bili su to posljednji poeni gostiju u četvrtini, a Vrijednosnice period zaključuju serijom 6:0 u kojoj Markulin i Vrkić postižu trice. 



U prve dvije minute drugog perioda Zagreb se držao na poen zaostatka nakon trice Bože Radoša i dva bacanja Krapića, a tada kreće velika serija domaćina koji u preostalih osam minuta radi seriju 20:3. Sva tri poena Zagreba bila su s linije slobodnih bacanja, a Vrijednosnice na poluvrijeme odlaze vodstvom 48:30.

Vrijednosnice su početkom treće dionice povele s 21 poenom razlike, a Zagreb uspijeva smanjiti na 13 poena zaostatka na šest minuta do kraja četvrtine. U nastavku opet bolja igra domaćina koji dolazi do najviših plus 23 na susretu, 67:44. U posljednju se četvrtinu ušlo rezultatom 69:47, a ono što je uslijedilo dalje, nitko se nije nadao.

Igrači Vrijednosnica su očito pomislili da je susret riješen, malo su se opustili, a košarkaši Zagreba nisu se predavali te rade nevjerojatnu seriju 22:4 i nakon trice Tomasa dolaze na 73:69 minutu i pola do kraja susreta. Bliže, na njihovu žalost nisu mogli i susret završava pobjedom Vrijednosnica 76:71.

Vrkić je bio najbolji u redovima Osijeka s 16 poena, Markulin je ubacio 15 uz po tri skoka i asista, a treba spomenuti i Carl Lindboma s 10 poena, 12 skokova i 5 asistencija. Kod Zagreba najiskusniji Krapić 24 poena, 3 skoka i 3 asistencije, a Luka Tomas ubacio je 13 uz 6 skokova i 3 asistencije.