Hrvatska
Vrijeme je da se krene - doigravanje za naslov prvaka: Sve utakmice u srijedu

Vrijeme je da se krene - doigravanje za naslov prvaka: Sve utakmice u srijedu

Autor: Z.D. Photo: KK Cedevita junior

Najviše neizvjesnosti očekuje se na susretu Cedevita junior - Gorica


Stigli smo do najuzbudljivijeg dijela sezone, doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Uz šest momčadi Lige za prvaka svoje mjesto tamo su osigurale i dvije prvoplasirane ekipe Lige za ostanak Škrljevo i Furnir.

KK CIBONA – KK FURNIR – 11. SVIBNJA 2022. U ZAGREBU, U KC “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, U 19:00 SATI. ⇒ HKS TV

Najbolju startnu poziciji u uzbudljivoj završnici Lige za prvaka osvojila je Cibona kojoj će protivnik biti Furnir. Dubravaši su doigravanje izborili doslovno u završnim sekundama susreta posljednjeg kola Lige za ostanak protiv Šibenke. U uzavreloj atmosferi proslavili su uspjeh te sada potpuno rasterećeni ulaze u četvrtfinalnu seriju. Cibona ne bi trebala imati problema, no da ozbiljno shvaćaju protivnika govori i činjenica da su susret Furnira i Šibenke, između ostalih, došli pogledati ključni igrači Cibone Lovro Gnjidić, Toni Nakić i Mateo Drežnjak.

KK SPLIT – KK ADRIA OIL ŠKRLJEVO – 11. SVIBNJA 2022. U SPLITU, U KOŠARKAŠKOJ DVORANI “SPLIT”, ULICA SLOBODE 16 B, U 19:00 SATI. ⇒ HKS TV

I ovdje je papirnati favorit jasan. Split je podigao razinu sportske forme u završnici Lige za prvaka i s puno optimizma dočekuje doigravanje.

‘Kvaliteta je na našoj strani, ali da bi došli do pobjede i prolaska dalje, morat ćemo se dobro pomučiti i biti maksimalno koncentrirani. Škrljevo ima individualnu kvalitetu i dosta iskustva i sigurno će tražiti svoju šansu’, rekao je u najavi susreta trener Splita Srđan Subotić.

KK ZADAR – KK ZABOK – 11. SVIBNJA 2022. U ZADRU, U DVORANI “KREŠIMIR ĆOSIĆ”, SPLITSKA 3, U 19:00 SATI. ⇒ HKS TV

Zadar je prije početka doigravanja objavio kako će ulogu glavnog trenera do kraja sezonu imati Srđan Helbich. Nakon višemjesečnog izbivanja zbog zdravstvenih razloga Vladimir Anzulović je s klubom dogovorio sporazumni raskid ugovora. Ambicije Zadra su, unatoč seriji od šest poraza, uvijek iste. Napad na vrh, u ovom slučaju, obrana naslova prvaka.

‘Kada bi sreća nakon svega konačno stala na našu stranu vjerujem da bi i naslov prvaka došao u obzir. Moramo ići korak po korak i nadam se da ćemo to činiti uz što veću podršku naših navijača koji nedostaju tijekom čitave sezone’, rekao je igrač Zadra Duje Brala.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK GORICA
11. SVIBNJA 2022. U ZAGREBU, U DVORANI 2 DOMA SPORTOVA, TRG K. ĆOSIĆA 11, U 18:00 SATI. ⇒ ARENA SPORT

Svakako najviše neizvjesnosti u četvrtfinalu doigravanja donosi par Cedevita Junior – Gorica. Sudar je to četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe Lige za prvaka. Iskustvo je na strani Goričana, dok Vitamini imaju prednost domaćeg terena. Emir Šabić u ime igrača Cedevite Junior poručuje:

‘Napokon kreće playoff, nakon lošijeg starta HT Lige za prvaka digli smo se u zadnje dvije utakmice, dobili Zadar, dobili Cibonu, tako da u nekom dobrom ritmu dočekujemo Goricu. S njima nemamo pozitivan omjer ove sezone, ali sada se sve to briše, doigravanje je potpuno nova priča. Idemo pokušati obraniti domaći teren, to je prva zadaća pa ćemo onda razmišljati o svemu ostalom.’

I Damir Mulaomerović i Mladen Starčević naglašavaju kako su im ekipe imali dobre sezone te najavljuju uzbudljivu i neizvjesnu seriju.

‘Idemo i mi i oni hrabro u ovaj Playoff, vidjet ćemo tko će na kraju dobiti, a nadam se ćemo to ipak biti mi’, istaknuo je trener Goričana Starčević.