Hrvatska
Vrijeme je da se sve karte stave na stol

Vrijeme je da se sve karte stave na stol

Autor: Paulo Sarić

„Poseban motiv? Kada ću biti motiviran ako ne u finalu?!“

Cibona igra sve bolje kako se sezona bliži kraju. Prvi su to iskusili Zadrani koji su nakon velike borbe pokleknuli u polufinalu doigravanja, a da prolazak u finale nipošto nije bio slučajan 'Vukovi' su svima dokazali već u četvrtak kada su došli do druge uzastopne gostujuće pobjede u najbitnijem dijelu sezone. U Domu sportova svladali su Cedevitu 87-96 u susretu u kojemu su imali čak 26 poena prednosti i, teniskim rječnikom, napravili break u utrci za naslov prvaka države.

- Odigrali smo dobru utakmicu na gostujućem terenu, protiv Cedevite koja je favorit u seriji. No, to je samo jedan susret. Pred nama je sljedeći, jednako bitan. Moramo se boriti i dati sve od seberekao je u najavi sutrašnjeg dvoboja najbolji igrač Cibone Luka Žorić i dodao - u zadnje vrijeme stvarno igramo dobro. Igramo dobro kao ekipa. U četvrtak smo dali sve od sebe i na kraju je to rezultiralo pobjedom. Sada samo treba tako nastaviti.

FOTO: KK Cibona Facebook

Žorić je s 24 koša zatrpao koš Cedevite  i potvrdio dobru formu u završnici sezone. Radi li se o posebnom motivu protiv nekadašnje momčadi?

- Kada se pobijedi onda su svi najbolji. Poseban motiv? Ovo je finale. Kada ću biti motiviran, ako ne sada? Par utakmica, dva tjedna, dijele nas od mogućeg trofeja. Moramo staviti sve karte na stol i pokušati pobijediti. Trofej prvaka Hrvatske je za sve nas, uključujući i one koji su ga već ranije osvajali, velika stvar. Kako za klub, tako i na osobnoj razini te ćemo dati sve od sebe – kazao je hrvatski reprezentativac.

Break je tu, no pobjedu u tri stanice udaljenoj dvorani sada treba potvrditi na domaćem terenu.

- U sportu je svaka sljedeća utakmica najbitnija. Bila bi i da smo izgubili u prvoj utakmici, tako je i kada smo pobijedili – naglasio je visoki Zadranin.

 Nakon dvije vrijedne pobjede protiv hrvatskih rivala očekuje se i veća podrška s tribina. Puno smo puta ove sezone imali priliku svjedočiti mlakom interesu navijača za domaće utakmice Cibone, no iskustvo nas uči da se to mijenja u finalima.

- Sigurno. Bilo bi puno ljepše igrati pred punom dvoranom i ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu i podrže nas. Vjerujem da će to i napraviti. Igramo lijepu košarku i ostavit ćemo srce na terenu – izjavio je najbolji igrač domaćeg prvenstva.

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic

Njegove misli dijeli i trener Ante Nazor koji ponovno dokazao da je 'mačak' za eliminacijske utakmice i podigao svoju momčad do razine da se bori za naslov prvaka Hrvatske. Nešto čemu su se rijetki nadali prije samo koji mjesec.

- U dobrom smo ritmu te se nadam da ćemo biti i u nedjeljnoj utakmici. Idemo ispraviti greške koje su bile evidentne, idemo s pozitivnom sportskom drskošću i mentalnom čvrstoćom. Pozivam publiku u Draženov dom. Nadam se da ćemo po prvi puta ove sezone imati dobru i užarenu domaćinsku atmosferu. Vrijeme je da ovaj tim počne bolje igrati kod kuće nego u gostima, što je do sada bio slučaj – zaključio je Nazor.

Utakmica se igra u nedjelju, s početkom u 20:30 sati u Draženovom domu, a iz Cibone su najavili da su spustili cijenu ulaznica na 10 kuna za sve sektore. Karte se prodaju preko sustava Ulaznice.hr i na blagajni dvorane na dan utakmice od 16 sati.