Hrvatska
Vrijeme je za Diadora open - peti dio

Vrijeme je za Diadora open - peti dio

Autor: Z.D. Photo: KK Diadora

U spomen na Krešimira Ćosića

KK Diadora i Košarkaški savez Zadarske županije organiziraju tradicionalni 3X3 turnir, pred nama je V. Diadora Open! Diadora Open turnir je koji se tradicionalno obilježava povodom obilježavanja smrti najvećeg košarkaša s naših prostora Krešimira Ćosića. Ove godine u terminu od 12. do 14. svibnja na vanjskim terenima ŠRC Višnjik snage će odmjeriti ekipe u seniorskoj, U16 i U11 konkurenciji!

Hrvatski košarkaški savez turniru je ove godine dao i status Otvorenog prvenstva Hrvatske te je ovo ujedno i prvi turnir od nekolicine njih koji će činiti PH!

Seniorske ekipe na turniru brojat će do 16 ekipa. Deset najbolje rangiranih prijavljenih ekipa po FIBA rankingu osigurat će izravan plasman u glavni dio turnira, a sljedećih šest će se za preostala dva mjesta izboriti kroz kvalifikacije. Za najbolje su osigurani pehari i bogati nagradni fond u ukupnom iznosu 2000 eura - 1500 za pobjednike i 500 za finaliste. Seniori će snage odmjeriti 13. i 14. Svibnja!

Osim seniorskog organizirat će se turnir za kategoriju U16 (2007. i mlađi), za ovu kategoriju kotizacija nema, a za pobjednike osigurani su pehari i medalje te službene majice turnira!

Za naše najmlađe (U11 turnir) također kotizacija neće biti, medalje će dobiti svi sudionici, a najbolje ekipe osvojit će pehare za svoj konačni plasman!

Dio turnira na kojem će nastupiti mlađe kategorije na rasporedu je 12. svibnja!

Namjera prijave i upiti šalju se na mail adresu kkdiadora@gmail.com.

Više informacije oko turnira svi natjecatelji i zainteresirani mogu pročitati i na poveznici za seniorski turnir te poveznici za U16 turnir!