Europa i Svijet
Vrlo dobra partija Perića nedostatna Veneziji

Vrlo dobra partija Perića nedostatna Veneziji

Autor: Paulo Sarić

Ključna je bila druga četvrtina.

Trentino je na početku finalne serije u Italiji na gostovanju nadigrao Veneciju Hrvata Hrvoja Perića. 

Iako je momčad iz Venecije povela na samom početku susreta, svjedočili smo prilično jednostranoj utakmici u kojoj je gostujući sastav zahvaljujući izvrsnom prvom poluvremenu izgradio, pokazat će se, nedostižnu prednost i slavio rezultatom 74-83.

Sve do sedme minute susret je bio na doseg jednog posjeda, no gosti tada ubacuju u brzinu više i počinju graditi prednost. Na prvi predah se otišlo sa osam poena prednosti za Trento, da bi svoju momčad na prvu dvoznamenkastu razliku odveo Flaccadori u 12. minuti susreta. Haynes je tricom smanjio na minus osam, no Orlovi su nastavili s kvalitetnom obranom i Venezija se mučila da dođe do poena. Gosti iz Tridenta nisu imali problema s tim, te su iz napada u napad povećavali svoju prednost koja je u 20. minuti, nakon koša Suttona, iznosila ogromnih 20 razlike. Domaćinima ništa nije polazilo za rukom, a šut za tri poena, kao jedina opcija koja je uvijek bila otvorena, ih nije služio. Perić je krajem poluvremena uzeo loptu u svoje ruke i pokušao sa dvije nerezonske trice održati svoju momčad u utakmici. Imao je polovičan učinak, smanjivši na minus 17.

No, u nastavku susreta nije uspio pronaći raspoloženog suigrača. Na polovini treće četvrtine, na minus 19, trener domaćih je pozvao još jednu minutu odmora. Kako je tada izgledala momčad iz grada svetog Marka ilustrira podatak da je Dubrovčanin bio jedini dvoznamenkasti igrač u njenim redovima, dok je istovremeno sastav iz Tridenta imao čak četvoricu igrača s dvocifrenim brojem poena. Trener De Raffaele je u očaju pokušao zonsku obranu koja je pala već na trećem dodavanju pa su gosti tricom Forraya otišli na najvećih plus 25. Do kraja dionice suigrači Hrvoja Perića smanjili su na 18 koševa zaostatka, da bi početkom posljednje četvrtine domaćina ponovno pokušao pokrenuti bivši igrač Zadra. No, najviše što je uspio individualnim akcijama bilo je prići na minus 13. Venezija je stiskala do kraja susreta, no na jednoznamenkasti zaostatak su smanjili tek 15 sekundi prije kraja, a tada je već sve bilo riješeno.

Čak četiri od pet startera gostujućeg sastava bila su dvoznamenkasta, a predvodio ih je Shields koji je zabio 18 koševa, dodavši šest skokova i četiri asistencije. U De Raffaleovoj momčadi najbolji je bio hrvatski reprezentativac, koji je bio i najbolji strijelac utakmice, s 19 poena, no nije imao podršku ostatka ekipe. Jedino je Haynes bio dvocifren s 13 koševa što je bilo premalo za slavlje protiv večeras izvrsnih Orlova.

Idući susret igra se već za dva dana, u ponedjeljak, s početkom u 20.45h.