Hrvatska
Vrlo dobri Gabrijel Majica odveo Zadrane do prve gostujuće pobjede

Vrlo dobri Gabrijel Majica odveo Zadrane do prve gostujuće pobjede

Autor: Paulo Sarić

Mladi je Zadranin utakmicu završio s 27 koševa, 14 skokova i osam ukradenih lopti.

Kadeti Zadra slavili su protiv Bjelovara u petom kolu Jedinstvene kadetske lige rezultatom 65-90. Utakmica je bila riješena već u prvoj četvrtini u kojoj su se momci Marka Selina odvojili na ugodnu prednost koju su bez većih problema održavali do samoga kraja.

Iako su domaćini poveli 3-0 Zadranima nije trebalo dugo da preuzmu kontrolu nad susretom. Serija gostiju 0-7 primorala je domaćeg trenera na brzu minutu odmora što je imalo kratkoročan učinak, no Dalmatinci su se već nekoliko napada kasnije tricom talentiranog Duje Brale odvojili na prvu dvoznamenkastu prednost (11-21) što su do kraja prve četvrtine povećali i na plus 15 (18-33).

Druga je dionica počela u sporijem ritmu, no kvaliteta zadarske momčadi nije dozvoljavala veća uzbuđenja. Paško Horvat je u 13. minuti odveo goste na 19 razlike (18-37) što su Bjelovarčani boljim izdanjem u nastavku uspjeli smanjiti na minus devet (36-45), no bliže od toga nisu stigli, pa se na odmor otišlo s istovjetnom razlikom (37-46).

Duje Brala i Gabrijel Majica držali su goste u mirnim vodama na otvaranju treće četvrtine, a potonji je sa sedam vezanih poena vratio Zadrane na 19 razlike u 27. minuti. U posljednju se dionicu ušlo s 53-70 za goste koji su mirno priveli utakmicu kraju. Posao im je olakšala činjenica da suigrači nisu pratili najboljeg igrača Bjelovara Vita Porobića koji je u prvih pola sata ubacio 29 koševa uz devet skokova i šest asistencija. Da ništa ne bi zakompliciralo pobrinula se serija 2-10 kojom su se Selinovi momci odvojili na 25 razlike i riješili pitanje pobjednika (55-80). Do kraja su priliku dobili i mladići koji manje participiraju u utakmicama, no rezultat se nije previše mijenjao.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Gabrijel Majica s 27 koševa, 14 skokova i osam ukradenih lopti, dok je domaće predvodio kapetan Vito Porobić s 37 poena, 11 uhvaćenih lopti i šest asistencija.