Hrvatska
'Vrući' Tomislav Ivišić odveo Šibenčane do slatke pobjede nad Zadranima

'Vrući' Tomislav Ivišić odveo Šibenčane do slatke pobjede nad Zadranima

Autor: Paulo Sarić

Gosti su nastupili bez mladog reprezentativca Krševana Klarice.

Kadeti Šibenika jučer su u drugom kolu Jedinstvene kadetske lige na domaćem terenu svladali vršnjake iz Zadra rezultatom 90-82 i zadržali stopostotan učinak na otvaranju prvenstva. Iako im je gotovo do početka susreta „visio“ nastup ponajboljeg igrača Tomislava Ivišića koji je imao visoku temperaturu, bolestima i ozljedama desetkovani Šibenčani stisnuli su zube, istrčali na teren i na koncu došli do vrijedne pobjede u susjedskom dvoboju.

Otvaranje susreta proteklo je u izjednačenoj igri, da bi serija 'Građana' 8-2 na koncu desete minute odvela domaćine na dva posjeda prednosti (26-21). Nije dugo trebalo Zadranima da se vrate u egal pa se rezultat sve do konca prvog poluvremena kretao unutar nekoliko poena razlike, no novi je nalet igrača Branka Klisovića odveo Šibenčane na plus sedam pred odlazak na veliki odmor (48-41).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U nastavku – slična priča. Iako su dugo koketirali s dvoznamenkastom prednošću tek su poeni Antonija Klarina u 26. minuti odveli domaćine u mirnije vode (60-49). Pokušavali su se Zadrani vratiti u susret, no najbliže što su prišli bilo je na minus pet (73-68) sedam minuta prije kraja nakon čega su domaćini ubacili u brzinu više i priveli susret kraju.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Tomislav Ivišić s 21 poenom, 18 skokova i sedam asistencija, a dobru je partiju odigrao i Antonio Klarin koji je ubacio 12 koševa i podijelio deset asistencija, dok je Zadrane predvodio Duje Brala s 30 poena i osam uhvaćenih lopti.