Intervjui
Vučić odlazi iz Alkara

Vučić odlazi iz Alkara

Autor: Paulo Sarić

Mladi je košarkaš objasnio zašto napušta Sinj i zašto jesenas nije prešao u Zabok iako je sve bilo dogovoreno.

Povodom jučerašnje priče o „nestanku“ Kristiana Vučića iz Alkara, odlučili smo provjeriti gdje se nalazi mladi košarkaš. Nismo imali puno problema. Dva zvona i navodni bjegunac se javio.

- Dobar dan – za početak je užasno promuklo odgovorio mladić koji je juniorski staž odradio u Splitu i pojasnio – imam problema s glasom. Jedva pričam.

Gripa. Ili makar neka teža prehlada, bilo je odmah jasno. No, ona nije glavni razlog nepojavljivanju na treninzima posljednjih dana.

- Već neko vrijeme imam problema s leđima koji me ometaju u normalnom treningu. Posljednjih dana nisam mogao ni trenirati niti dolaziti na treninge te sam odlučio da se moram tome posvetiti u narednom periodu i riješiti postojeće probleme. Zbog toga ne mogu pomoći Alkaru pa napuštam klub – kazao je Vučić.

FOTO: Antonio Mirko Macan Photography

Nekadašnji igrač Đure Đakovića profesionalnu je karijeru započeo u Splitu gdje je prošao omladinske kategorije, a u Sinj je stigao na početku prošle sezone te je u  26 utakmica prosječno postizao 6.2 koša uz 3.2 skoka i 1.8 asistenciju po susretu, dok je ove godine bio na prosjecima od četiri poena i nešto manje od tri skoka po susretu, pa smo ga pitali koliko je zadovoljan ostvarenim u Gradskoj sportskoj dvorani u Sinju.

- Rezultatima kluba sam zadovoljan. Smatram da smo pružili solidne partije protiv momčadi našega ranga. Dobro smo igrali protiv onih s kojima se možemo nositi. Jedini nam je kiks bio poraz u Zagrebu od istoimenog protivnika. U Trnskom smo mogli pobijediti, čak smo i vodili dobrim dijelom susreta, no na koncu smo pali i upisali poraz  - rekao je Vučić.

FOTO: Antonio Mirko Macan Photography

Na počeku ove sezone zavrtjela se priča o njegovom prelasku u redove Žutih lavova. Sve je bio dogovoreno s momčadi Ivana Perinčića. Ugovor je bio potpisan na dvije godine, no mladi je košarkaš vrlo brzo napustio Zabok i vratio se u Alkar.

- Kada sam početkom rujna potpisao za Zabok uvidio sam da me oni vide na poziciji jedinice. Htjeli su da igram razigravača, a ja sam više dvojka ili čak trojka. Za igrati playmakera ipak su potrebne drugačije navike i stil igre. Potrebno je iskustvo igranja na poziciji pa je brzo došlo do sporazumnog raskida te sam se vratio u Sinj – objasnio je što se dogodilo 22-godišnjak koji za sada ne razmišlja o novom poslodavcu - trenutno se moram posvetiti sanaciji postojećih problema te ću se nakon toga okrenuti pogledima prema nastavku karijere i traženju novog angažmana.