Hrvatska
Vuk u Litvi

Vuk u Litvi

Autor: Paulo Sarić

Ponajbolji igrač lanjske A1 lige prešao u Dzūkiju.

Bivši mladi hrvatski reprezentativac i lanjski igrač Cibone, Domagoj Samac, nastavit će karijeru u litavskoj Dzūkiji, prenosi portal Eurobasket.

Samac je prošlog ljeta došao u Cibonu kao debitant u profesionalnoj košarci nakon što je prethodnih šest godina proveo na Fort Hays State Universityju. Ipak, u redovima Vukova nije dobio pravu priliku, iako je u nekoliko navrata u ograničenoj minutaži pokazao natruhe svoga potencijala. U šest utakmica A1 liga u dresu dvostrukog prvaka Europe bilježio je 4.2 koša uz 3.3 skoka po susretu. Nezadovoljan prilikama koje (ne)dobiva, kao i neisplatom plaća, sredinom prošle sezone napušta Cibonu. Nakratko se zadržao u Zagrebu gdje je u pet susreta nosio dres Hermes Analitice u kojoj je bilježio vrlo dobre partije. Odmah se nametnuo kao najbolji igrač momčad i ponajbolji igrač A1 lige sa 18.6 poena i 7.6 skokova u prosjeku, čemu je dodao gotovo tri asistencije. Vrlo dobre igre privukle su interes inozemnih momčadi, a klub mu je izišao u susret i pustio ga premda su se grčevito borili za ostanak. Na kraju se situacija dobro rasplela za oboje, pošto je Samac dobio priliku da iskusi igranje u Rusiji i zaradi nešto novca, dok je Hermes na koncu ostao u ligi.


U ruskoj Parmi je nastupio na devet utakmica VTB lige gdje je za manje od 15 minuta na parketu zabijao šest koševa uz dva skoka i asistenciju po susretu. Litavska Dzūkija će mu biti već četvrti klub u profesionalnoj karijeri koja je započela tek prošlog ljeta.