Hrvatska
VIDEO: Vuko i Šarac vodili Alkar do važne pobjede protiv Vrijednosnica

VIDEO: Vuko i Šarac vodili Alkar do važne pobjede protiv Vrijednosnica

Autor: Teo Cilar

Alkar je jedan korak bliže do osiguravanja ostanka.

U vrlo važnoj utakmici u koju su domaći Alkar i gosti iz Osijeka ušli s po tri pobjede i sedam poraza, slavila je momčad iz Sinja rezultatom 81:74 i tako došla do svoje četvrte pobjede u HT Premijer ligi. 

Alkar-Vrijednosnice Osijek 81:74 (13:18, 22:17, 26:24, 20:15)

Kompletna statistika utakmice

Tonko Vuko donio je Alkaru početno vodstvom, a odmah potom inicijativu preuzimaju gosti koji tricom Josipa Bobana prelaze u vodstvo, a sredinom četvrtine nakon polaganja Domagoja Vrkića Vrijednosnice vode 9:4. Gosti su do kraja perioda održavali prednost i nakon prvih deset minuta imali vodstvo 18:13. 

Allan Lindbom na početku druge četvrtine donosi Vrijednosnicama najviših plus sedam. Probudili su se tada i domaći košarkaši nošeni fantastičnim navijanjem Maligana rade seriju 14:2 i prelaze u vodstvo 27:22. Alkar je na dvije i pola minute do kraja poluvremena imao šest poena prednosti, ali do kraja nisu uspjeli zabiti niti poena što košarkaši Vrijednosnica koriste i na krilima Brune Markulina rade seriju 6:0 te poravnavaju rezultat na 35:35. 

Nakon tri minute igre u trećem periodu poslije trice koju je zabio Marko Šarac Alkar je poveo 44:37. Usljedile su bolje minute gostiju koji na četiri minute do kraja perioda poravnavaju na 50:50, a u iduće tri minute dolaze i do vodstva 56:59. Alkar je posljednju minutu završio serijom 5:0 u kojoj Vuko postiže dvicu, a Jure Brajković tricu za 61:59. 

Video: Milan Buljan


Odličnom momčadskom igrom Alkar u 35. minuti utakmice u dva navrata dolazi do osam poena prednosti. Drugi puta je to bilo kod rezultata 76:68. Gosti su dvije minute kasnije uspjeli doći na minus četiri, ali bliže ot toga nisu uspjeli. Alkar do kraja povisuje na konačnih 81:74 za svoju četvrtu pobjedu te bježi iz zone ispadanja. 

Najbolji u domaćim redovima bili su Tonko Vuko s 18 poena i dva skoka dok je Marko Šarac ubacio 14 uz 4 skoka. Kod Vrijednosnica je Bruno Markulin ubacio 21 uz 4 asistencije i 2 skoka dok je Domagoj Vrkić zabio 17 poena uz 3 skoka.