Time-out
Vukovi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju

Vukovi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju

Hvalevrijedan potez najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

Košarkaši Cibone u suradnji sa stolnoteniskim olimpijkama Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić te Centrom za rehabilitaciju i savjetovanje „Sunce“ sudjelovali su u snimanju kalendara za nadolazeću 2018. godinu u sklopu projekta „Naše pravo na sport“. Na snimanju su sudjelovali prvotimci zagrebačkog sastava koji ovom akcijom nastavlja sudjelovanje u brojnim humanitarnim projektima.

Centar „Sunce“ već petu godinu za redom organizira sportsko natjecanja za djecu se teškoćama u razvoju u suradnji sa Zagrebačkim sportskim savezom osoba s invaliditetom. Hvalevrijednu priču ove su godine podržali i košarkaši finalista hrvatskog prvenstva te srebrne paraolimpijke.

FOTO: KK Cibona

Prezentacija kalendara odvit će se 18. studenoga, a sav će prikupljeni novac biti doniran odabranom projektu u narednoj godini. Navijači Cibone, ljubitelji sporta i svi ljudi dobre volje svoj će primjerak kalendara moći nabaviti na domaćim utakmicama Vukova kroz mjesec prosinac, počevši od susreta s KK Alkar.

Natjecanje „Naše pravo na sport“održat će se u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava. U njemu će sudjelovati djeca i mladi s teškoćama u razvoju, u dobi od 5 – 17 godina, a očekuje se ukupno 95 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Natjecanje se odvija u sklopu programa „Moje pravo na igru i sport“ koji se kontinuirano provodi od 2012. godine, a do danas je u njemu sudjelovalo preko 250 djece i njihovih roditelja i skrbnika te preko 250 volontera uz odrađenih više od 3000 sati volonterskog rada.

FOTO: KK Cibona

Svrha projekta je omogućiti djeci s teškoćama u razvoju jednaku priliku za razvoj vlastitih psiho-fizičkih i razvojno-kreativnih potencijala kao i ostaloj djeci, što im je često uskraćeno ili nedostupno. Kroz igru i druženje postižu se trenažni učinci koji su predviđeni planom i programom za djecu s teškoćama u razvoju.