Hrvatska
FOTO: Will Cherry najkorisniji igrač Kupa „Krešimir Ćosić“

FOTO: Will Cherry najkorisniji igrač Kupa „Krešimir Ćosić“

Autor: Paulo Sarić

Roko Leni Ukić je drugi put podigao Krešin pehar.

Nakon tridesetak minuta otvorenog finala Kupa „Krešimir Ćosić“ u kojemu je Cedevita svladala Cibonu rezultatom 86-74 uslijedila je prigodna svečanost dodijele trofeja.

Prvo su podijeljene medalje poraženim finalistima, momčadi Cibone, kojima je srebro oko vrata stavio g. Željko Predovan član Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Za najkorisnijeg igrača završnog turnira po izboru sportskih novinara proglašen je Will Cherry koji je izdominirao u finalu s 31 poenom, a pehar je dobio od predstavnika Sportskih novosti g. Tvrtka Puljića.

Potom je uslijedilo odlikovanje pobjednika. Igrači Cedevite su se već petu godinu zaredom okitili zlatom, a medalje im uručio dopredsjednik HKS-a g. Nikola Rukavina.

Mali je pokal u trajno vlasništvo kapetanu pobjedničke momčadi uručio g. Marko Bilić predstavnik Slobodne Dalmacije, nakon čega je uslijedio najsvečaniji trenutak večeri – predaja prijelaznog trofeja.

Roko Leni Ukić je iz ruku gđe. Ljerke Ćosić koja je bila u pratnji predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza g. Stojka Vrankovića drugi puta u karijeri primio veliki pehar za pobjednika kupa, djelo akademskog kipara Kažimira Hrastea. Podsjetimo, dugogodišnji je kapetan hrvatske reprezentacije trofej stiliziran po uzoru na velikana Krešimira Ćosića podignuo i prije tri godine u Vukovaru kada je njegova momčad nadoknadila minus od 19 razlike i u završnici svladala Zadar rezultatom 86-82.